Nickerie.Net, dinsdag 23 november 2010


Zes van de zeven omgekomen goudzoekers geļdentificeerd

Paramaribo - Het is de Forensische Opsporing van de politie gelukt om zes van de zeven omgekomen goudzoekers te identificeren. De identificatie van de zevende persoon verloopt nog moeizaam. Dit zegt politiewoordvoerder Humphrey Naarden desgevraagd aan Starnieuws. De namen kunnen nog niet prijsgegeven worden, want wij zijn voor 99 procent zeker. Pas als wij honderd procent zekerheid hebben, kan bekendgemaakt worden wie de slachtoffers zijn", aldus Naarden.

Goudzoekers aan de Meriankreek in oost-Suriname bezig met een het wassen van kwik uit het goud. (Foto: Edward Troon)

De Forensische Opsporing is vanmiddag teruggegaan naar de rampplek in oost-Suriname. "Er moet ter plekke nog onderzoek worden verricht. Daarom zijn de collega's teruggegaan naar de plaats. Er zal ook met ooggetuigen worden gesproken", aldus Naarden.

De politie concentreert zich voorlopig op het onderzoek van het ongeval en de identificatie. Er zijn nog geen maatregelen genomen om een eenheid te sturen voor bewaking van het concessiegebied van Surgold, waar ruim 800 illegale goudzoekers actief zijn. "Wij willen zo snel mogelijk het onderzoek rond het ongeluk afronden, daarom is de ploeg teruggegaan naar de plek", aldus Naarden.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

20-11-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics