Nickerie.Net, dinsdag 23 november 2010


Gedeeltelijke staking bushouders Nickerie verscherpt
Geplaatst: 23/11/2010

Paramaribo -  De meer dan 50 bushouders die de diverse trajecten in Nickerie onderhouden, hebben vorige week hun misnoegen geuit. In een brief gericht aan Onderwijsminister Raymond Sapoen hebben zij aangegeven dat zij onder andere nog niet kunnen beschikken over hun gelden. De woordvoerder van de bushouders, Harold Jawalapersad, had ook al laten doorschemeren dat alle bussen in de garage zouden worden gehouden. Het kwam gelukkig niet zover. Gistermorgen hebben niet alle buschauffeurs echter hun route gereden. Marlon Menzo, hoofd van de Technische Dienst bij het Minov, zegt dat de bushouders inderdaad te kennen hadden gegeven dat zij niet zouden rijden als zij geen geld op hun rekening zouden zien.

Menzo zegt dat hij dit stukje ontevredenheid van de bushouders zeker kan begrijpen, omdat ze al twee maanden op uitbetaling wachten. De acties van afgelopen vrijdag waren niet doorgegaan, omdat er toezegging waren gedaan dat de bushouders op die dag over hun geld konden beschikken. Dit is volgens Menzo hoogstwaarschijnlijk nog niet het geval, ondanks het feit dat Minov reeds zijn gedeelte heeft afgerond. Het is een proces waar het ministerie van Financiën ook bij komt kijken.

Menzo zegt dat zij gistermorgen verrast werden toen bleek dat bushouders niet hadden gereden. Van Mulo Paradise heeft hij doorgekregen dat slechts 30% van de leerlingen op school was. Ook op de middelbare scholen van Nickerie was de opkomst niet wat het wezen moest. Te Wageningen heeft er maar één bus gereden. Met deze gedeeltelijke staking van de bushouders is ook een groep leerkrachten niet naar school geweest. Het hoofd van de Technische Dienst zegt dat de verantwoordelijkheid van transport nog altijd ligt bij de bushouders, die een overeenkomst hebben lopen met het ministerie.

Een poging om Harold Jawalapersad aan het woord te krijgen, mislukte. Bushouders van Wageningen en de Oostelijke Polders hebben gisteren niet optimaal gereden. In de Westelijke polders hebben slechts enkele van hen normaal hun traject gereden. Menzo zegt dat het hier gaat om een situatie van overmacht. Hij bekende dan ook dat als er geen verandering komt, alle 70 bustrajecten van Nickerie zeker lamgelegd zullen worden. De scholen zit nu midden in hun repetitieperiode. De schoolleiders hopen dat de staking geen ergere vormen aanneemt.

Danny Jibodh

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /DBS

23-11-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics