Nickerie.Net, donderdag 25 november 2010


Braziliaanse luchtmacht belooft sprankelende show

Paramaribo - De Braziliaanse luchtmacht belooft op onafhankelijkheidsdag een sprankelende lucht- een vliegdemonstratie te geven. De Brazilianen zijn dinsdag aangekomen met 41 ervaren piloten, 8 vliegtuigen en enkele technici. De airshow zal meteen gehouden worden na de defilé van de Surinaamse en andere buitenlandse troepen. “Het wordt een plezierig maar vooral veilige show”, zegt luitenant Moura van de Braziliaanse vliegers.

Luitenant Moura, die de leiding heeft over de Braziliaanse vliegers.

De Brazilianen vinden het een eer de 35-ste onafhankelijkheidsdag van Suriname op deze manier te mogen bijwonen. Moura zegt dat het gaat om specialisten van de Braziliaanse luchtmacht die een speciale training achter de rug hebben. Naast hun ervaring,die een vereiste is, heeft elk van hen een record van meer dan 1500 vlieguren. De Braziliaanse luchtmacht geeft al langer dan 58 jaar dit soort airshows overal ter wereld. “And we love what we are doing” zegt Moura.

De vliegshow moet volgens Moura, naast entertainment ook gezien worden als een expressie en gift van Brazilië en een teken van de vriendschapsbanden tussen de beide landen. Tijdens de show zal met de vliegtuigen daarom ook een hart worden gevormd. Moura zegt dat het gaat om zeer technische manoeuvres die goed zijn voorbereid. Er zullen in een half uur ruim 20 van deze manoeuvres worden uitgevoerd.

Het team heeft twee scenario’s. Een is voor goed weer en het ander voor slecht weer. Moura zegt dat het belangrijk is dat tot op een hoogte van 1000 voet het weer redelijk tot goed moet zijn om de show door te laten gaan. Hij heeft de omgeving waar de show wordt gehouden geïnspecteerd en zegt tevreden te zijn. Het enige dat het zicht van het publiek kan belemmeren zijn de hoge bomen, nabij het onafhankelijkheidsplein.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

24-11-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics