Nickerie.Net, donderdag 25 november 2010


Renovatie kantoor WINgroep kost 90 duizend euro

Nickerie - De renovatie van het kantoorcomplex van het Welzijns Instituut Nickerie - de WINgroep - heeft 90 duizend euro gekost. Het in verval geraakte gebouw is compleet gerenoveerd. Dit project is in samenwerking met Stichting Perspectief, Mee Den Haag en de Stichting Blaka Rosoe tot stand gekomen. De renovatie heeft ruim acht maanden tijd in beslag genomen.

Foto: Bij de oplevering van het gerenoveerde WINgebouw.

De WINgroep werkt aan culturele ontwikkeling, welzijn en zorg in Nickerie. Zaken als een HIV/Aidsproject en Jeugdhulpverlening behoren tot de projecten die WIN uitvoert. Drie van de zalen van het gebouw zijn naar de overleden parlementariër Harrypersad Kisoensingh genoemd. Kisoensingh heeft jaren in het bestuur gezeten van de stichting Cultureel Centrum Nickerie, dat is opgegaan in de WINgroep. Ook de naam van wijlen Jules Lie A Ling heeft een speciale plek in het gebouw gekregen. De naam van WINgroep ere-voorzitter Elizabeth Asin Blans staat in de “Hall of Fame” van CCN.

WINgroep voorzitter Antoine Elias zegt dat acht personen uit het bestuur van de WINgroep de renovatie in goede banen hebben geleid. "De WINgroep blijft haar bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de gemeenschap", aldus Elias. Daulatram Ramlal, directeur van MEE Den Haag, zegt dat de WINgroep de gemeenschap steeds tegemoet komt. Hij benadrukt dat ook jongeren de mogelijkheid krijgen om zich verder te ontwikkelen in het district. Hij denkt aan de vele trainingen en opleidingen die deze stichting biedt. Henk Rutten, voorzitter van de Stichting Blaka Rosoe, merkt op dat de WINgroep in de afgelopen tien jaar veel vooruitgang heeft geboekt.

Stafmedewerker van het bestuur, Rob Mooij van de WINgroep, is de winnaar van de Bhailal Dhadien Mahabier award. Het bestuur is hem veel dank verschuldigd. Mooij heeft samen met zijn team bergen werk verzet en zich ook bijzonder verdienstelijk gemaakt in de Nickeriaanse gemeenschap.

(Wanita Ramnath)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

24-11-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics