Nickerie.Net, vrijdag 26 november 2010


Aanhangers NDP worden steeds militaristischer

Geplaatst: 26/11/2010

Paramaribo - Nu de NDP steeds meer met de rug tegen de muur staat vanwege hun falende leiders, beginnen hun aanhangers steeds meer om zich heen wild te slaan. Ze gedragen steeds meer als leden van de volksmilitie uit de jaren tachtig, toen het bewind van Desi Bouterse dood en verderf zaaide in het land. Het wordt steeds duidelijker dat OW-minister en ex-sergeant Ramon Abrahams een stukje civilisatie heeft misgelopen. Hij stuurt onbeschofte aanhangers onder de functie van 'controleurs' naar diverse departementen om presentielijsten te controleren. Ooggetuigen melden dat vooral aanhangers van de VHP en NPS hiervan het doelwit zijn.

Recent kwam een stel onbeschofte ambtenaren op bevel van Abrahams de afdeling Milieubeheer binnen met de kreten: ‘Nu is het de tijd van de NDP. De VHP heeft niets te zeggen. Pe den man foe Jogi de?’ Dit zijn de woorden die de medewerkers van de afdeling Milieubeheer te Maho in het district Saramacca toegeschreeuwd kregen van 5 mannen, die kwamen aangereden in een Noah busje. Zij gaven aan medewerkers te zijn van de Controledienst van het ministerie van OW. Woensdag brachten zij een bezoek aan alle departementen van het ministerie die in het district zijn gehuisvest. ‘We hebben niets tegen de controle. Controle mogen ze altijd uitvoeren. Maar bij ons gaat het erom dat ze het werk in een politieke sfeer plaatsen. Vooral toen ze zeiden: ‘Nu is het de tijd van de NDP. De VHP heeft niets te zeggen’.

Wij weten dat wij met ons allen, zowel de mensen van de NDP, de VHP als de PL heel vredig, gezamenlijk met elkaar werken. En deze herrieschoppers zijn bezig deze samenwerking te frustreren’, reageerden enkele arbeiders gebelgd tegenover Dagblad Suriname. Zij stellen dat zij hun werkzaamheden gescheiden willen houden van de politieke verwikkelingen in het land en betreuren het ten zeerste dat de andere groep tracht tweedracht te creëren op de werkplek. De mannen hebben de presentielijsten nagekeken.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /DBS/FOS Network

26-11-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics