Nickerie.Net, vrijdag 26 november 2010


Geen rede voor feest voor de oppositie
Geplaatst: 26/11/2010

Paramaribo - De oppositie gaf gisteren een duidelijk signaal af aan de regering. Door weg te blijven tijdens de bijzondere openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) wilde zij de samenleving laten merken dat zij geen zin heeft in feesten, terwijl het volk gebukt gaat onder problemen.

De oppositie vindt bij schrijven van fractieleider Radjkoemar Randjietsing dat de overheid het criminaliteitsvraagstuk als iets onbeduidends voorstelt. Maar haast elke dag worden burgers en ondernemers beroofd, vermoord en verkracht. ‘Klanten van winkels worden, terwijl zij bezig zijn inkopen te doen, onder schot gehouden en beroofd en mishandeld’, schrijft Randjietsing. ‘Ouderen worden in hun huizen gewoon dood gewurgd of vastgebonden totdat ze doodgaan. Wij van de oppositie vragen aan de regering om aan te geven wat de maatregelen zijn op de meest korte termijn en voor de langere termijn. Wanneer we deze vragen aan de regering stellen, hoor je in het parlement de coalitie zeggen dat er geen problemen zijn. Wat moeten de nabestaanden, de beroofden, de getroffenen, de gemartelden, zij die verkracht zijn, wel van ons denken?’

Verder vindt de oppositie dat deze regering onze munt officieel heeft laten devalueren. Dit gebeurde terwijl noch DNA noch de samenleving op een fatsoenlijke manier op de hoogte is gesteld.

De oppositie vindt de brug over de Corantijnrivier maar niets. ‘Wat hebben Suriname en Guyana elkaar te bieden?’ luidt de vraag. ‘Terwijl we onze binnenlandse schulden nauwelijks kunnen aflossen, dan alleen wanneer er stakingsdreigingen komen, zien we dat er maar gepraat wordt over de bouw van een brug over de Corantijnrivier met leningen uit China. Dus schulden voor de komende generaties.’

Ook de kwestie van de verbouwingen aan de ministeriële vleugel op het ministerie van Openbare Werken (OW) en het pimpen van de dienstauto van minister Ramon Abrahams liggen de oppositie nog steeds dwars.

‘De coalitie gaat met alles akkoord wat de regering doet en zegt, ook al is dat duidelijk in strijd met hetgeen in de grondwet is geregeld en in de wet dwingend is voorgeschreven. Moeten wij in deze sfeer gaan feestvieren? Moeten wij met deze groep, die ons beschuldigt van een moordcomplot, samen gaan feesten? Wat zal men wel denken van onze integriteit?’, aldus de verklaring van de oppositie.

Melvin Bouva, coalitielid, weet niet welk signaal de oppositie wil sturen. ‘Het past niet op dit kruispunt bij 35 jaar onafhankelijkheid. We moeten beseffen dat we dit soort politieke steekspelletjes moeten weglaten. Het is een ceremoniële dag’, ergert Bouva zich. De politieke wenk wordt verwarrender als blijkt dat er in de Congreshal wel een prominente VHP’er en een NPS’er aanwezig zijn. ‘Hortencia Sumter en ex-minister Ivan Fernald zaten prominent in de zaal. Top NPS’ers waren aanwezig’, laat Bouva opschrijven. Het niet willen komen naar de vergadering typeert de parlementariër als een ‘grove nalatigheid die volksvertegenwoordigers niet hebben begrepen’. ‘Het is zeer teleurstellend, want ik weet dat de VHP en NPS zeer veel waarde hechten aan de onafhankelijkheid’, aldus Bouva. In 2005 tijdens de viering van 30 jaar staatkundige onafhankelijkheid verscheen de oppositie o.l.v. Desi Bouterse  ook niet.

Gregory Rijssen

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /DBS / Fos Network

26-11-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics