Nickerie.Net, vrijdag 26 november 2010


Verharde Sluisweg ontsluit nieuwe woonwijk Nickerie

Beta Debidien, 26/11/2010

NIEUW NICKERIE - De 2,3 kilometer lange Sluisweg in de Groot Henarpolder is structureel aangepakt en voor de helft verhard. De weg zorgt voor onsluiting van de nieuwe woonwijk langs de groenestrook aan de linkeroever van de Nickerierivier. Dit gebeurde binnen het kader van het decentralisatieprogramma DLGP II. De Sluisweg is een vertakking van de Ir. Attaoellahweg die naast de verschillende landbouwgebieden, ook toegang biedt naar de hoofdsluis langs de Nickerierivier.

“Het ligt in de bedoeling dat het gebied gelegen ten het noordoosten van Nickerie verrezen wordt tot een nieuwe woongebied waar mensen zich kunnen vestigen”, zegt Soebhaas Jairam, hoofd Civiel Technische Dienst (CTD) van het commissariaat. Het verhardingsproject startte op 7 april en heeft zes weken geduurd. “Maar we hadden een onderhoudstermijn ingebouwd van zes maanden, waar aannemer Dilip Goedar de ruimte had één en ander te herstellen”, licht Jairam toe.

De weg is dus nu officieel opgeleverd en heeft ruim SRD 743.000 gekost. Het project is gefinancierd door de Internationale Ontwikkelingsbank (IDB). Jairam zegt dat er gekozen is voor bestrating, omdat dat langer meegaat dan asfalteren. “Het gaat om een weg in een landbouwgebied waarover ook veel zwaar materieel gaat”, aldus Jairam. Weggebruikers zijn niet helemaal tevreden dat slechts een deel van de Sluisweg is verhard, maar er is begrip. “We kunnen best begrijpen dat voor het totaal project meer middelen nodig zijn, die niet altijd en tijdig beschikbaar zijn” zegt Ramesh Parmessar. Hij is belanghebbende in dat gebied en maakt veel gebruik van de weg.

Volgens Jairam ligt het in de bedoeling dat de weg in de nabije toekomst doorgetrokken wordt tot aan de Hamptoncourtsluis, zodat boeren optimaal gebruik kunnen maken van hun braakliggende landbouwpercelen in dat gebied. Er zijn nog twee projecten die ook aangepakt zullen worden in het westen van het district. In deze fase zullen de Schoolweg en deels van de Awadhoeseinweg ongeveer 1,4 kilometer aangepakt worden. De projecten starten ergens in april volgend jaar.-.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /dWT

26-11-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics