Nickerie.Net, zondag 28 november 2010


Chinese zakenlui willen investeren in Suriname

Nickerie - Chinese zakenmensen hebben grote belangstelling om te investeren in Suriname. Dit hebben zij meegedeeld aan minister Michael Miskin van Handel en Industrie. Een delegatie van Chinese investeerders, begeleid door de honorair consul van Hong Kong, Jim Lok Ho Ting, bracht woensdag een werkbezoek aan de bewindsman. Dit meldt het ministerie vandaag in een persbericht.

De delegatie wilde weten welke projecten er op tafel liggen en mogelijk uitgevoerd kunnen worden. Tijdens het werkbezoek is onder meer naar voren gebracht dat de regering bezig is met het verbeteren van het investeringsklimaat. De barrières die er zijn om gemakkelijk zaken te doen met Suriname, worden aangepakt. Hierdoor wordt investeren aantrekkelijk gemaakt.

Voor Handel en Industrie is het belangrijk dat gewerkt wordt aan ‘trade facilitation’ bij in- en uitvoer van goederen. Mogelijk zullen ook energieprojecten en afvalverwerkingsprojecten kunnen worden ontwikkeld, zegt het ministerie.

De delegatie bestond uit vertegenwoordigers van Beijing Zhong Heng Tai Investment Co Ltd, Shanghai Huahui Investment Management Co, Ltd, Shanghai Seaharrier Forestry & Wood Co, Ltd, Hua Hui Industrial and Commercial Development Ltd, Sino Forest Corporation, Beijing Zhong Xin Guo Tong Investment Co, Ltd, Hunan International Entertainment Center Co, Ltd.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /NSS

27-11-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics