Nickerie.Net, maandag 29 november 2010


NDP-er Roline Samsoedien waarnemend DC  in Nickerie

Nickerie - Districtscommissaris Roline Samsoedien (59) zal Bhagwatpersad Shankar in Nickerie vervangen totdat een definitieve opvolger benoemd is. Dit bevestigt minister Linus Diko van Regionale Ontwikkeling tegenover Starnieuws. Samsoedien zal morgen formeel overnemen van Shankar. Samsoedien is tien jaar lang aan de kantlijn geplaatst door de Nieuw Front regering. "Toen ik vrijdag naar het ministerie ging, was ik ontroerd. Het was tien jaar geleden dat ik in die kamer was. Toen kreeg ik te horen dat ik vervangen zou worden. Ik ben blij dat ik mijn ervaring kan overdragen aan een jonge dc en op die manier een bijdrage kan leveren voor ik volgend jaar met pensioen ga", zegt Samsoedien desgevraagd aan Starnieuws. Zij is intussen in Nickerie en gaat rond tien uur maandag naar het commissariaat.

Normale aangelegenheid Minister Diko zegt dat er geen directe aanleiding is om Shankar te vervangen. Het gaat om een politiek besluit. Het is normaal dat dc's vervangen worden als een andere regering aantreedt. Hier wordt ook rekening mee gehouden. De regering wil op deze post iemand plaatsen die het beleid kan ondersteunen.

Samsoedien behoort tot het NDP-kader. Zij was eerder districtscommissaris in Para en Coronie. Zij is in 1987 als adjunct districtsecretaris vanuit het onderwijs naar de bestuursdienst gegaan. Van daaruit is zij opgeklommen tot dc. Samsoedien zal Laksmienarain Doebay inwerken als dc. Hij is de kandidaat van de NDP en wordt ondersteund door president Desi Bouterse.

Heeft begrip Shankar en Diko hadden vrijdag een onderhoud met elkaar over de vervanging. "De dc heeft begrip voor de politieke situatie. Wij hebben een goed gesprek met elkaar gehad. Hij wordt ontlast uit zijn functie en blijft ter beschikking", aldus Diko.

De minister merkt op dat dc Samsoedien de periode moet overbruggen totdat de nieuwe dc kan overnemen. Hij had vrijdag ook een onderhoud met de vervanger van Shankar. Samsoedien heeft instructies ontvangen en is blij dat zij nu na tien jaar weer aan de slag kan gaan.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

29-11-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics