Nickerie.Net, vrijdag 03 december 2010


Wageningers kunnen zich plaatselijk scholen

Nickerie - Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) werkt aan scholing van de Wageningers. Op OS-3 Wageningen is de Alfabetiseringsschool, klasse 1 en 2 begonnen. Veertig cursisten hebben zich aangemeld. Ongeveer de helft van de cursisten komt in het tweede leerjaar terecht. Met de alfabetisering wil het Minov de plaatselijke bewoners leren lezen en schrijven.

Onderwijsinspecteur Roy Katisa belooft cursist Rosita Dinpai dat de opleiding niet halverwege wordt stopgezet.

Onderwijsinspecteur Roy Katisa zegt dat er vaak gezegd wordt dat het drop-out probleem groot is in Wageningen. Hij hoopt dat de cursisten de opleiding afronden en zich zo verder kunnen scholen. De cursisten zullen twee dagen in de week les volgen. Er zijn al twee plaatselijke leerkrachten aangetrokken die de lessen gaan verzorgen.

Cursist Rosita Dinpai hoopt dat de opleiding niet halverwege gestopt zal worden. Ze merkt op dat er vaker met opleidingen gestart wordt in Wageningen, maar dat ze niet voltooid worden. Katisa benadrukt dat de school pas ophoudt te bestaan als de cursisten weg blijven. In Nieuw Nickerie wordt deze avondschool al jaren succesvol gedraaid.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

01-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics