Nickerie.Net, vrijdag 03 december 2010


BEP vraagt president duidelijkheid over ontheffingen

Paramaribo - De BEP vraagt president Desi Bouterse duidelijkheid over de ontheffingen die plaatsvinden van ambtenaren. Ook de onderdirecteuren van Regionale Ontwikkeling, toppers van de BEP, zijn slachtoffer hiervan geworden. De onderdirecteuren Ronny Pansa en Irma Dorinie zijn uit hun functie ontheven door minister Linus Diko.

Caprino Alendy, voorzitter van de BEP

Caprino Alendy, voorzitter van de BEP, zegt desgevraagd aan NSS dat het gesprek met de president vanavond zal plaatsvinden. Het contact tussen Diko en de partijleiding is bijzonder slecht. “Wij hebben bijna geen contact met de minister. De communicatie is heel slecht”, zegt Alendy.

“Wij vinden dat de situatie zo niet door kan gaan, daarom hebben wij een onderhoud aangevraagd met de president”, aldus Alendy. Ook het aanhouden van de algemene ziektekosten verzekering (azv) baart de BEP zorgen. Vicepresident Robert Ameerali zei dinsdag dat onder deze omstandigheden azv niet ingevoerd zal worden. Er moet eerst een gezonde situatie zijn in de gezondheidssector voordat overgegaan wordt tot uitvoeren van azv. Volgens de vp zou azv nu invoeren ‘zelfmoord’ betekenen.

Hoewel Alendy in de rouw, vindt hij het noodzakelijk om de president te spreken. Alendy’s vader is op 25 november overleden en is nog niet begraven.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

03-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics