Nickerie.Net, zaterdag 04 december 2010


Kinderen Zuster Dankerscentrum flink verwend

Nickerie - Het Zuster Dankerscentrum heeft de Internationale Dag van Mensen met een beperking gevierd met de kinderen. De 25 kinderen die dit centrum opvangt, zijn flink verwend. Directeur Aziz Khodabaks zegt dat deze speciale dag gekoppeld is aan kinderdag. De kinderen werden verrast door Sinterklaas. Ze zijn getrakteerd op lekker eten en drinken. Ook zang en dans ontbraken er niet. De pupillen hebben vandaag en veel lol gehad.

De kinderen van Zuster Dankerscentrum hadden veel lol vandaag.

Khodabaks merkt op dat hij speciale vrienden heeft die het feest voor deze kinderen mogelijk maakten. Deze donateurs zorgen ervoor dat de kinderen met een beperking een leuke dag kunnen hebben en zich niet verstoten of minderwaardig voelen in vergelijking met andere kinderen.

Wereldwijd wordt vandaag de Internationale Dag van Mensen met een beperking herdacht. Deze dag is door de Verenigde Naties bedoeld als aanmoediging om de discussie over mensenrechten en gelijke kansen voor mensen met een beperking op de agenda te houden. Dit moet op alle niveaus, lokaal, regionaal, nationaal en internationaal geschieden. Wereldwijd wordt er voor gelijke kansen voor eenieder gepleit. Veel mensen met een beperking worden nog gediscrimineerd.

Er zijn ongeveer 650 miljoen mensen met een handicap op de wereld. Tachtig procent van hen woont in ontwikkelingslanden. Ze lopen een groter risico op het krijgen van ziekten als hiv/aids, malaria en lepra en hebben een hoger kinder- en moedersterftecijfer. Slechts tien procent van kinderen met een beperking gaat naar school. De VN hoopt dat mensen stil staan bij deze ongelijkheid en meehelpen om een menswaardig bestaan voor iedereen te creŽren.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

04-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics