Nickerie.Net, zaterdag 04 december 2010


Nieuw Front bezorgd over politieke situatie

Paramaribo - De top van het Nieuw Front is bezorgd over de politieke situatie in het land. Deze bezorgdheid is uitvoerig aan de orde gekomen vrijdagavond in stichting 'de Olifant', waar de leiders van de VHP, NPS, SPA en DA'91 bijeen zijn gekomen. "Er heerst een onstabiele situatie in de coalitie. Dit komt tot uiting in de afbraakprocessen", zegt VHP-voorzitter Ramdien Sardjoe na afloop van de vergadering rond middernacht aan NSS.

Sardjoe merkt op dat de onrust in de coalitie zorgt voor gebrek aan vertrouwen in het bestuur van het land. "Dit kan politiek korte termijn genoegen geven aan de oppositie maar het land is niet gebaat bij deze situatie. Wat opgebouwd is in vele jaren kan op deze manier zo kapot worden gemaakt", aldus Sardjoe.

Aanval op intelligentsia

Het Nieuw Front maakt zich zorgen over de aanvallen die de regering uitvoert op de intelligentsia van het land. Sardjoe merkt op dat aanvankelijk een aanval is geopend op het ministerie van Openbare Werken. "Behalve leidinggevenden, zijn daar eenvoudige wachters, schoonmaaksters en arbeiders naar huis gestuurd door hun contracten niet te verlengen. Maar nu zijn ook toppers van de NPS en SPA doelwit geworden. Er worden overal mensen ontheven. Zelfs coalitiepartner BEP heeft hiermee te maken", betoogt de VHP-voorzitter.

Het Nieuw Front zegt dat bij politieke wisselingen er altijd wat mensen worden vervangen, maar wat nu gebeurt, is buiten elke proportie. Mensen die kundig zijn worden op basis van rancune verwijderd. Op deze manier wordt een kruistocht ondernomen tegen het intellect van het land. "Zelfs parastatale bedrijven zijn doelwit van dit beleid geworden", benadrukt Sardjoe. Hij merkt op dat er geen afstemming binnen de coalitie plaatsvindt. ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk eist een onderhoud binnen de coalitie over de ontheffing bij de SLM. Zelfs de minister van Transport, Communicatie en Toerisme was niet op de hoogte hiervan.

Sardjoe zegt dat het Nieuw Front niet aan de kantlijn zal blijven staan, maar deze zaken aan de kaak zal stellen. Er zullen parlementaire en niet-parlementaire wegen bewandeld worden om het publiek informatie te verstrekken over zaken die niet door de beugel kunnen.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

04-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics