Nickerie.Net, zaterdag 04 december 2010


Telethon levert meer dan bus op

Nickerie - De drive thru telethon die georganiseerd was in Nickerie om een speciale bus te kopen, waarin kinderen met een beperking vervoerd kunnen worden, heeft meer dan genoeg opgeleverd. Deze bus kost SRD 122.100 en de telethon bracht SRD170.521 op. Met dit gedoneerd bedrag heeft de Stichting voor Gehandicapten in Nickerie nog in kas van SRD 48.421.

Projectdrager, Geeta Tjon Tjauw Liem, blikt tevreden terug en praat over een bijzonder geslaagde telethon. Ze merkt op dat de Nickerianen en ook andere districtsgenoten het hart op de juiste plaats hebben. De mensen hebben niet geschroomd om een bijdrage te leveren. De verschillende mediahuizen hebben ook hun bijdrage geleverd om dit project tot een succes te maken.

Tjon Tjauw Liem had een speciaal team in elkaar gezet. De leden van dit team hadden allen een taak op zich en ze werden in diverse commissies geplaatst. “Ik heb me mensen bewust gekozen. Ik ken ze en ik weet dat ze harde werkers zijn. Daarnaast kennen ze hun verantwoordelijkheden en taken”, aldus de projectdrager.

Voorzitter Glenn Tjon Tjauw Liem van de stichting zegt dat er veel werk is verzet. Opvallend was dat de individuele burger ook flink heeft bijgedragen. Ook scholen hebben van hun beste zijde laten zien. “Ik zat de hele tijd in spanning. Ik hoopte zo dat we het bedrag zouden halen. En nu hebben we zelfs veel meer dan dat gehaald”, aldus de voorzitter.

De parlementariër Shailendra Girjasingh en Lekhram Soerdjan hebben de mensen ter plekke steeds opgeroepen om hun donatie te doen. Ook Cher Merchand, ex-miss India Suriname, deed een beroep op de mensen om hun bijdrage te leveren. De verschillende journalisten hebben ook hun zegje gedaan om de Nickerianen te stimuleren, zodat ze massaal doneerden.

Sarwan Poenai van P&D Real Estate heeft US$ 1000 gedoneerd. “Deze kinderen hebben hulp nodig en ze zijn allemaal onschuldig. Ze worden vaker door de gemeenschap vergeten. Ik vind het een goed initiatief van de organisatie en heb mijn bijdrage geleverd. Ook deze kinderen hebben recht op gelijke kansen en een goed leven”, aldus Poenai. De organisatie is dankbaar voor deze geslaagde telethon.

Het publiek kon vanuit de auto een bijdrage doen aan de aanschaf van een bus.

Team Nickerie.Net

feliciteert

de Stichting voor Gehandicapten

met het behaalde resultaat!

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

01-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics