Nickerie.Net, maandag 06 december 2010


Santokhi gekozen tot Cicad-voorzitter

Washington - De parlementariër en ex-minister van Justitie en Politie, Chandrikapersad Santokhi, is zojuist gekozen tot de nieuwe voorzitter van de Cicad (Inter American Drug Abuse Control Commission). Santokhi zegt desgevraagd aan Starnieuws vanuit Washington blij te zijn met de verkiezing. Santokhi was ondervoorzitter van deze organisatie.

De nieuwe Cicad-voorzitter Chandrikapersad Santokhi.

Suriname, bij monde van president Desi Bouterse, stond achter de kandidatuur van Santokhi. Cicad is het orgaan van de Organisatie van Amerikaanse Staten die zich bezighoudt met bestrijding van drugs.

De president zei begin september dat drugs internationaal een heet hangijzer is. De economische, sociaal-maatschappelijke en politiek klimaat wordt hierdoor aangetast. Suriname gaat er tegenaan. Bouterse zegt dat er een budget vrijgemaakt is voor lobbywerk dat Santokhi moet verrichten om gekozen te worden. Bouterse zei na een onderhoud met Santokhi dat hij de aangewezen persoon is om Suriname in Cicad te vertegenwoordigen. “Het zou tegen ons beleid zijn om hem niet voor te dragen”, aldus de president.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

06-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics