Nickerie.Net, dinsdag 07 december 2010


Ramdin beschouwt benoeming Santokhi als belangrijk signaal

Assistent secretaris-generaal, Albert Ramdin, van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) gaat in op de benoeming van Chandrikapersad Santokhi tot nieuwe voorzitter van het Cicad (Inter-Amerikaanse Drug Abuse Control Commission). Santokhi werd bij enkele kandidaatstelling maandag op de 48ste Cicad-vergadering in Washington.

OAS-assistent secretaris-generaal Albert Ramdin.

Ramdin toonde zich ingenomen met het gegeven dat een van de Caribische landen voor het eerst na Trinidad en Tobago in 2000, weer invulling geeft aan het Cicad-voorzitterschap. Hij benadrukte dat het om een belangrijke internationale post gaat: “Het is voor mij dubbel verheugend dat de heer Santokhi afkomstig is uit mijn vaderland Suriname. En tegelijkertijd dat de vorige én de huidige regering van Suriname hem als vertegenwoordiger hebben aangewezen om deze verantwoordelijkheid te kunnen dragen”, zo sprak Ramdin.

De OAS-topper gaf in zijn toespraak aan dat hij Santokhi inmiddels ruim 25 jaar kent. Ramdin heeft veel waardering voor Santokhi’s jarenlange inzet voor zowel Cicad als het internationale overlegorgaan MEM (Multilateral Evaluation Mechanism). Santokhi heeft volgens Ramdin bewezen dat hij op de juiste manier weet om te gaan met de drugsproblematiek en de veiligheid in zijn land. Eerst als commissaris van politie, vervolgens als minister van Justitie en Politie en het afgelopen jaar ook als vicevoorzitter van Cicad.

Het feit dat Suriname wordt verkozen als Cicad-voorzitter is volgens Ramdin de erkenning van de jarenlange inspanningen van verschillende regeringen van Suriname binnen de Caricom, in Cicad-verband en ook als lidland van de OAS. “Ik beschouw dit dan ook als een duidelijk signaal van de nieuwe Surinaamse regering om het beleid voort te zetten en de strijd tegen de illegale drugshandel te intensiveren. We kijken uit naar de standpunten van de regering.”

Tijdens de Cicad-vergadering gaf Chandra Algoe, voormalig officier van Justitie, een presentatie over de systematische aanpak van het veiligheids- en anti-drugsbeleid van de Surinaamse overheid in de afgelopen vijf jaar.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

07-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics