Nickerie.Net, woensdag 08 december 2010


Ondernemer beloont leden Telethon Nickerie

Nickerie - Een ondernemer die anoniem wil blijven, heeft de 25 mensen verwend, die hielpen bij het organiseren van een Telethon, waarbij geld werd opgehaald voor mensen met een beperking. Deze leden mochten op kosten van de ondernemer een warme maaltijd nuttigen in restaurant Concorde in Nickerie.

Foto: Projectdrager Geeta Tjon Tjauw Liem samen met Glenn Tjon Tjauw Liem en andere leden.

De Telethon, bedoeld om een bus te kopen voor kinderen met een beperking, is een succes geworden. De ondernemer wil de organisatie en de inzet van de leden, die allen pro Deo hielpen, blijven motiveren het goede werk voort te zetten. Geeta Tjon Tjauw Liem, projectdrager en bestuurslid van de Stichting voor Gehandicapten van Nickerie, zegt dat positieve reacties blijven binnenstromen. Velen hebben toezeggingen gedaan. Tijdens een evaluatiebijeenkomst is afgesproken dat de commissie nog niet ontbonden zal worden, omdat er nog meer werk te doen valt.

Commissielid Freddy Tawjoeram vindt het etentje in Concorde een gevoelige zaak. "Ik wil niet dat mensen het gevoel krijgen dat we op kosten van de gemeenschap hier eten en feest vieren. Het zijn gemeenschapsgelden en het beleid van het bestuur moet transparant zijn. Daarom vind ik dat de ondernemer bekend moet maken dat hij dit etentje gesponsord heeft", aldus Tawjoeram. Ook andere commissieleden kunnen zich hierin vinden.

Zij hebben massaal aangegeven, dat ze zullen doortrekken wanneer het bestuur wederom een beroep op ze zal doen. Intussen is de order voor de bus, die speciaal is ingericht voor het transport van kinderen met een beperking, bevestigd. Stichtingsvoorman Glenn Tjon Tjauw Liem zal de bus, zodra deze in Suriname aankomt, aan de gemeenschap tonen. Naast kinderen met een beperking wil Tjon Tjauw Liem ook bejaarden en mensen die slecht ter been zijn, helpen aan transport. De commissie stelt een plan op voor het onderhoud en de brandstofvoorziening van de bus. Ondernemer Faizel Abdul heeft 50 liter brandstof per maand toegezegd. De rest van de onkosten moet de stichting zelf zien te dekken.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

08-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics