Nickerie.Net, vrijdag 10 december 2010


Milieubrigadiertjes op glo-scholen Nickerie
Geplaatst: 10/12/2010

Nickerie -  Een pas geďnstalleerde groep “Little environmental officers” oftewel milieubrigadiertjes zullen voortaan op elke glo-school in Nickerie een oogje in het zeil houden dat de omgeving schoon blijft. In de districtsraad is afgelopen donderdag een groep milieubrigadiertjes geďnstalleerd, nadat zij enkele milieu informatiesessies hebben gevolgd. Tijdens een presentatie is duidelijk aan hen meegegeven hoe zij moeten opereren in hun omgeving en waar zij vooral op moeten letten. De milieubrigadiertjes zullen naar gelang de schoolleiding het goedvindt om de tourbeurt aangesteld worden. Jeugdparlementariër Nisha Jhakry zegt dat dit project heringevoerd is geworden en bedoeld is om intensiever te werken tegen milieuvervuiling. Zo wordt er weer een aanvang gemaakt bij jeugdigen om hen alvast bewuster te maken wat het milieu waard is.

Dc Roline Samsoedien heeft de milieubrigadiertjes erop gewezen dat zij als voorbeeldfiguur zullen functioneren en dat zij niet alleen op scholen voor een schoon milieu moeten waken, maar ook thuis en overal waar zij zich bevinden. Samsoedien benadrukte dat het milieu niet vanuit de lucht wordt bevuild, maar dat wij met zijn allen hiervoor verantwoordelijk zijn.

Schoolhoofd Carmelita Ferreira gaf de jeugd mee dat een schoon milieu levendiger is dan een bevuilde omgeving. Zij haalde aan dat zelfs volwassenen die weet van zaken hebben, vaak genoeg met opzet vuil onverantwoord deponeren en geen gebruik maken van tonnen en andere afvalbakken. Ferreira wees de milieubrigadiertjes op hun verantwoordelijkheid en zei te hopen dat met hun bijdrage Nickerie schoner mag worden. Aankomend dc Laksminarain Doebay, die er ook bij zat, liet weten dat vanuit de bestuursdienst er zeker gelet zal worden op het werk die deze milieubrigadiertjes zullen verrichten.

Danny Jibodh

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /DBS

10-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics