Nickerie.Net, vrijdag 10 december 2010


Santokhi, de trots van Suriname

Ingezonden (GFC)

Suriname mag bijzonder trots zijn op het voorzitterschap van de Inter-Amerikaanse Drug Abuse Control Commission (CICAD), in de persoon van Chandrikapersad Santokhi. Vermeldenswaard is dat hij bij acclamatie is gekozen tot voorzitter, dat houdt in dat er geen stemming plaatsgevonden heeft maar aangenomen is met algemene goedkeuring van de vergadering.

De CICAD is opgericht door de Algemene Vergadering van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) in 1986. Het doel is om een goed drugsbeleid te formuleren en het drugsprobleem op het Westelijk halfrond te elimineren. Each member government appoints a high-ranking representative to the Commission, which meets twice a year. Als u het curriculum Vitae bekijkt van Santokhi, dan spreekt dat boekdelen. Vooral zijn integriteit en deskundigheid aangaande het drugsbeleid was van eminent belang. Ongetwijfeld is hij the right man on the right place. The Inter-American Drug Abuse Control Commission (CICAD) was established by the General Assembly of the Organization of American States (OAS) in 1986 as the Western Hemisphere’s policy forum on all aspects of the drug problem.

Suriname participeert al jarenlang actief in het Inter-Amerikaans Drugsbestrijdingorgaan en deze verkiezing wordt dan ook gezien als een bekroning op het harde werk in de drugsbestrijdingcommissie, maar ook in het multilateraal evaluatie mechanisme en de daaraan gekoppelde groep van overheidsexperts van dit orgaan. De verkiezing van Chandrikapersad Santokhi is niet verrassend, hij was bijkans 15 jaar als eerste vertegenwoordiger van Suriname verbonden aan deze organisatie, hij was ook de vicevoorzitter van CICAD.

Een belangrijk factor voor de verkiezing tot voorzitter was ook het baanbrekend werk dat hij geleverd heeft op drugsgebied, eerst als politiefunctionaris en daarna als minister. Hij kent de drugsproblematiek als geen ander en hij geniet bijzonder veel vertrouwen van zowel lokale als internationale organisaties, zoals: DEA, Interpol en andere politieorganisaties van buitenlandse mogendheden. Hij heeft ook veel vijanden gemaakt, vooral de drugsmaffia,s en roofmoordenaars waren verbitterd over zijn keiharde aanpak.

Maar gelukkig is hij onverschrokken doorgegaan met zijn goede werk. Als Bouterse zegt dat Santokhi de aangewezen persoon is om Suriname in CICAD te vertegenwoordigen, zegt dat heel veel van de deskundigheid en integriteit van de nieuwbakken voorzitter. Verder zei Bouterse dat het tegen ons beleid zou zijn om hem niet voor te dragen. De CICAD voorzitter komt uit de oppositie en ik hoop niet dat de Bouterse hem ziet als een vijand maar als voorzitter van de CICAD.

Want onlangs zei hij dat Suriname coalitie en vijanden kent, en hij bestempelde de oppositie als vijand. Op politiek podia mag hij Santokhi als politieke tegenstander zien maar niet als vijand.

Tot slot wil ik het Surinaamse volk feliciteren met het voorzitterschap van CICAD, in de persoon van Chandrikapersad Santokhi. Het is een mijlpaal in de Surinaamse geschiedenis. Proficiat !

Naipal A.I.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /GFC

10-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics