Nickerie.Net, maandag 13 december 2010


'Bouterse hield het lijstje met Dino ondersteboven'

(Opinie, Keerpunt)

President Desiré Delano Bouterse heeft deze week tijdens een persconferentie zijn zoon Dino de lucht in geprezen. Veel mensen hebben het hem kwalijk genomen, ik niet. Hij hield het lijstje namelijk ondersteboven.

Arme Bouterse, heeft het wel vaker opgenomen voor zijn zoon, maar nog nooit had hij hem in het openbaar zoveel lof toegezwaaid. Net als elke zoon, keek kleine Dinootje naar de verrichtingen van zijn vader en probeerde hem steeds te overtreffen. Papa had een kaal voorhoofd, Dino liet alle haar wegscheren. Papa zorgde voor sneeuw in Nederland, Dino haalde ‘sneeuw’ uit Columbia en spreidde het rond. Papa zwaaide in 1980 met een Uzi, Dino speelt anno 2010 Karel met de nieuwste fabrikaten M16 en AK47. Papa zag nooit de binnenkant van een cel, Dino dook er jaren in. Papa verscheen nooit voor de rechter, Dino deed het zo vaak. Wie kent het Engelse gezegd niet: “Like father, like son” of liever hier het Nederlandse: ,,De leerling overtreft de meester”. Hij heeft dus alle reden om trots te zijn op die knaap.

En toch zou hij hem niet hebben geprezen als hij tijdens de persconferentie het lijstje niet ondersteboven had gehouden. De president heeft vast gekeken op een lijstje met daarop professionals en deskundigen op het gebied van veiligheid, anti-terreur en zowel object-als persoonsbeveiliging toen hij zo lovend sprak over Dino. De jongeman zijn naam stond namelijk helemaal onderaan het lijstje, maar de slimmerik van een president hield dat lijstje ondersteboven, zodat Dino bovenaan kwam. Op geen enkele andere manier had die vent kunnen opduiken als “Best of the Best”.

Geen wonder, dat veel mensen meteen hun ogen ‘pierden’ toen ze de mop hoorden. Want als ‘s lands belangrijkste man zo’n belangrijke lijst op zijn kop zet, wie garandeert dat het land niet op zijn kop gaat? Niemand weet dat nog. En dan mag Joost in normale gevallen wel veel weten, deze keer kan zelfs Joost het antwoord niet geven.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / De West

13-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics