Nickerie.Net, zaterdag 25 december 2010


Boeven voorgedragen door corruptelingen voor ministerposten - Bouterse accepteert!

Paramaribo - Je vraagt je thans in gemoede zeker af of Oom Willy geen betere en wel brandschone mensen heeft om voor te dragen voor het hoogste ambt op ROGB. Oom Willy heeft er samen met zijn politieke aartsrivaal Paul Salam alles aan gedaan om Sastro weg te krijgen en is daar succesvol in geweest. Wie had gedacht dat Oom Willy met iets goeds naar voren zou komen ter vervanging van Sastro heeft zich wel deerlijk vergist.

Oom Willy, die zelf het spinnenhuis in de Bomapolder wel twee keer heeft gezien vindt het, naar het schijnt, helemaal niet onmogelijk met bevlekten om te gaan en ze te nomineren. Of is het toch zo, dat stelen en frauderen allang geen schande meer is en het juist een pluspunt is om in aanmerking te komen voor een hoge functie? Moreel verval op en top in het huidige Suriname en de ouderen onder ons denken met weemoed terug aan de jaren zestig en beginjaren zeventig, toen ome Willy achter de wacht verdween voor het plegen van grootschalige fraude en het toen nog een grove schande was te frauderen en stelen binnen het ambtelijke en daarbuiten.

Tegenwoordig is het zo, dat grote dieven worden omhangen met de mooiste staatsversierselen en kleine dieven worden opgehangen. Het laatste natuurlijk niet in letterlijke zin. Ook is het zo, dat heel veel hardwerkende en fatsoenlijke landgenoten in aanmerking zijn gekomen voor onderscheidingen en dat is precies zoals het hoort. Wat niet hoort is, dat men allerlei boeven en niet veroordeelde moordenaars in aanmerking doet komen voor hoge onderscheidingen, wat een affront is voor Suriname en zijn inwoners.

Thans draagt ome Willy een man voor, die zonder meer als zeer bedenkelijk wordt aangemerkt en volgens enkele publicaties zelfs een vonnis op zijn naam heeft. Een man met een vonnis op zijn naam kan niet in aanmerking komen voor een ministersfunctie. Wie wilde ook weer corruptie bestrijden en blies zijn voornemen kort na de verkiezingen  zo hoog van de toren? Juist ja, de huidige president Desiré Bouterse. Niet lang daarna accepteerde hij de voordracht van Ronnie Brunswijk , Alice Amafo, voor de post op het departement van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Waar blijf je dan nog met je geloofwaardigheid en je corruptiebestrijding? Allemaal bla bla bla!

Nu wenst ome Willy een andere bevlekte partijloyalist naar voren te schuiven en dan ook nog op ROGB. Wat gaat er dan daar gebeuren als die man uiteindelijk toch die functie krijgt? De lezer mag dat zelf invullen. Willy zou, naar onze mening, verder moeten gaan zoeken of desnoods niet iemand uit de eigen partij naar voren moeten schuiven. Waar Ome Willy zeker niet mee moet komen is die Oesje, die toch zo vreselijk heeft gejat op HI en die Robbie, die tijdens Bosje eraan moest geloven. We blijven hopen, dat ome Willy zich toch van zijn betere zijde laat zien en die voordracht die hij thans heeft voor ROGB, intrekt.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/ De West (Keerpunt)

22-12-2010

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics