Nickerie.Net, zaterdag 25 december 2010


Columbiaanse FARC heeft connecties met Surinaamse drugscriminelen

Paramaribo / Bogota - Maar liefst twee grote en gerenommeerde kranten uit Columbia , ‘’El Tiempo’’ en ‘’El Diario’’ meldden op 22 december 2010 onder aanzienlijke koppen de betrokkenheid van de maffia in ons land bij de handel in cocaïne en wapens in samenwerking met de terroristische organisatie de FARC. Deze organisatie zou wapens en drugs leveren aan de maffia structuren in Suriname. De door de voormelde kranten vermelde informatie werd geput uit gegevens verstrekt door de Columbiaanse autoriteiten.

Het Columbiaanse leger had bij een actie tegen de FARC in de Columbiaanse jungle een lap-top computer van één der topcommandanten, Fabian Ramirez, weten te bemachtigen, waarin gegevens waren opgeslagen, die duiden op de connecties van de FARC met Surinaamse drugscriminelen en wapenhandelaren. Ook noemden de Columbiaanse kranten de naam van Wilson Burbano als de persoon, die belast is met de aanleg van illegale vliegvelden binnen het Columbiaanse grondgebied. Op die vliegvelden zouden wapens en drugs worden aangeleverd, die daarna werden vervoerd naar Suriname, Brazilië en Peru.

De door de Columbiaanse kranten afgedrukte gegevens over de betrokkenheid van Surinaamse drugscriminelen sloeg als een bom in en geeft glashard aan, wat velen al tijden lang vermoedden. Suriname is al jaren keihard betrokken bij de grootschalige handel in voornamelijk cocaïne en doet al enige tijd ook mee aan de handel in vuurwapens. Vermoedelijk gaat het hier niet om een paar pistolen of jachtgeweren, maar om semi-automatische vuurwapens, die bij de infanterie van een leger in gebruik zijn. Wij denken dan in de meeste gevallen aan geweren van het type AK 47.

Deze onthullingen manoeuvreren dit land internationaal wel in een zeer moeilijk parket. Niet alleen worden wij als bewoners van Suriname thans met de neus op de feiten gedrukt en realiseren wij ons hoe gevaarlijk de situatie op het vlak van de handel in voornamelijk cocaïne geworden is en wat voor consequenties het voor ons allen zal hebben. Ook dienen we allemaal te beseffen, dat de internationale gemeenschap ons nog nauwlettender in de gaten gaat houden. De anti-narcotica organisaties die internationaal actief zijn zullen nog veel meer tijd en geld aan dat kleine landje aan de noordkust van Zuid-Amerika gaan besteden. Ook binnen de OAS-organisatie CICAD, worden wij nog nadrukkelijker op de kaart geplaatst met ons buurland Guyana, van waaruit vrijwel zeker de cocaïne ons land binnenkomt. Ook is het geen geheim, dat de anti-drugsactiviteiten van landen als de Verenigde Staten van Amerika, Nederland en Frankrijk worden opgevoerd en dat deze grote mogendheden er wel degelijk baat bij hebben, dat de activiteiten van de grensoverschrijdende misdaad, te vuur en te zwaard worden bestreden. Vraag het maar aan Manuel Noriega die gewoon uit zijn land werd geplukt en de gevangenis in werd gekieperd. Nu zit hij in Frankrijk vast na een hele tijd in de VS in de petoet te hebben gezeten.

We mogen er allemaal donder op zeggen, dat na deze onthullingen, de honderd procent controle op Schiphol de komende 20 jaar niet wordt opgeheven en dat alle lading uit dit land, zwaar onder de loep zal worden geplaatst. We moeten bovendien goed uitkijken, dat onze nationale soevereiniteit niet onder zware druk komt te staan. Wanneer men het gevoel heeft, dat in dit land een onverbeterlijke bende aan drugscriminelen huist en die bovendien grote delen van het staatsapparaat weet te manipuleren, wordt de tolerantie van buitenaf ook helemaal weggenomen en lopen we kans op agressie. Laat dat héél duidelijk zijn. Het zal ons zeker niet verbazen, als anti-drugsorganisaties hun activiteiten in ons land zwaar gaan opvoeren.

Door de twee glashelderde publicaties in de Columbiaanse media, kan er geen twijfel meer over bestaan, dat wij internationaal overduidelijk zijn gebrandmerkt. Ook weet men thans bij de Columbiaanse justitie precies wie de contactpersonen van de FARC in Suriname zijn en die gegevens zijn natuurlijk ook al doorgespeeld aan de DEA en bijvoorbeeld de CICAD. Het zal ons dan ook niet verbazen, indien deze elementen spoedig zichtbaar worden gemaakt en aangehouden.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/ De West (Keerpunt)

22-12-2010

  Delen    

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics