Nickerie.Net, dinsdag 04 januari 2011


Firefox haalt Internet Explorer Microsoft in

NEW YORK - De internetbrowser van Microsoft, Internet Explorer, is in Europa ingehaald door Firefox van Mozilla als meest gebruikte browser. Dat heeft Statcounter, een onderzoeksbureau dat het internetverkeer op websites volgt, dinsdag bekendgemaakt.

Het Europees marktaandeel van Firefox bedroeg in december 38,1 procent, terwijl dat van Internet Explorer zakte tot 37,5 procent. De browser Chrome van de Amerikaanse internetgigant Google zag het marktaandeel stijgen van 5,1 procent tot 14,6 procent.

Gebruikers van het besturingssysteem Windows in de Europese Unie kunnen sinds maart vorig jaar kiezen met welke browser zij standaard op het internet willen surfen. De keuzemogelijkheid vloeide voort uit een schikking tussen Microsoft en de Europese Commissie.

Brussel deed onderzoek naar misbruik van de dominante positie die het Amerikaanse softwareconcern heeft met zijn besturingssysteem Windows. Deze positie zou onder meer zijn gebruikt om concurrentie voor zijn browser Internet Explorer te bemoeilijken.

Wereldwijd zakte het marktaandeel van Internet Explorer in december tot 46,9 procent. Firefox had 30,8 procent van de markt in handen en Google 14,9 procent, aldus Statcounter.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/Telegraaf

04-01-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics