Nickerie.Net, woensdag 05 januari 2011


Nickerianen verdeeld over keuze nieuwe dc
Geplaatst: 05/01/2011

Nickerie -  Vanuit de Nickeriaanse gemeenschap wordt al geruime tijd flink gespeculeerd of de nieuwe dc daadkracht zal vertonen. Uit zeer betrouwbare bron heeft DBS kunnen vernemen dat aankomend dc Laksminarain Doebay later deze maand het stuur overneemt van waarnemend dc Roline Samsoedien. Bij de jaarafsluiting heeft Samsoedien vol lof medegedeeld dat Doebay heel hard zijn best doet om de nodige kennis op te doen om straks Nickerie verder te leiden. De dc in spe heeft reeds een oproep doen uitgaan naar het volk dat er als een groot team samengewerkt zal worden om als eerste Nickerie zo schoon mogelijk te krijgen. Na zijn installatie zal de nieuwe burgervader het volk een model presenteren hoe dit allemaal zal geschieden. Veel wilde Doebay nog niet kwijt. Hij zegt zich ook niet te storen aan meningen en opvattingen van sceptici die vanuit de kantlijn staan te schreeuwen. Doebay zegt dat hij zijn werk zeker naar eer en geweten zal uitvoeren.

Toekomstige dc Laksminarain Doebay

Jongeren van het district delen de mening dat zij nogal hoge verwachtingen hebben in de nieuwe dc die heel veel charme, vertrouwen en daadkracht zou uitstralen. Jongeren van Nickerie gaven te kennen dat vanuit de bestuursdienst er ook een programma moet komen waarbij middels moderne ICT-toepassingen, een ieder in de gelegenheid wordt gesteld om zich om te scholen. Anderzijds zeggen ouderen dat de man nog te jong is en dus flink zijn best moet doen om zich te bewijzen.

Vanuit diverse politieke hoeken wordt Laksminarain Doebay zwaar bekritiseerd. Hij zou te hoge ambities hebben, maar de kwaliteiten daartoe ontberen. De dc in spe liet weten dat de tijd dit nader zal uitwijzen. Hij vindt het nog prematuur om te reageren op dit soort zaken.

Doebay is in Nickerie op maatschappelijk vlak een breed betrokken persoon. Zijn benoeming tot DC van Nickerie heeft de nodige stof doen opwaaien bij de aanhang van coalitiegenoot Nieuw Suriname, daar deze partij zelf een kandidaat wilde voordragen. In brede kringen is er geen bezwaar tegen de persoon Doebay, echter wordt er vaak opgemerkt dat hij deel uitmaakt van een foute partij met een moordenaar en veroordeelde drugscrimineel aan het hoofd (red. NDP). Velen vrezen ook dat hij vooral als een marionet zal worden gebruikt van Bouterse en Doekhie en nauwelijks de beweegruimte zal hebben om zijn eigen ambities waar te maken. Het zou deel s ook verklaren waarom Bouterse' vertrouweling Rashied Doekhie hem in allerijl naar voren heeft geschoven, tegen de zin van coalitiepartner Nieuw Suriname. Ook de inwerkingperiode is ongekend kort.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/DBS/ FOS Network

04-01-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics