Nickerie.Net, dinsdag 04 januari 2011


Oppositie noemt nieuwjaarsboodschap ‘voornemens en wenselijkheden’

Paramaribo - Oppositieleden vinden dat de nieuwjaarsrede van president Desi Bouterse veel ‘voornemens en wenselijkheden’ bevat. Parlementariër Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP), zegt dat Bouterse en zijn regeerteam afgerekend moeten worden op wat hij noemt “de populistische nieuwjaarsboodschap”. Arthur Tjin-A-Tsoi (Nieuw Front/NPS) reageert genuanceerd. “Als er positieve resultaten uit komen, zal het alle Surinamers ten goede komen”, zegt de NPS’er.

Jogi noemt de boodschap, vaag, vijandig, discriminerend en populistisch. Volgens de parlementariër is er niets concreets gezegd over de belastingverhogende en andere aangekondigde maatregelen. Jogi vindt het jammer dat de president ook nu weer de oppositie een vijandig etiket ophangt. Volgens hem wordt dat bewust gedaan om de gemeenschap te doen geloven dat het Nieuw Front een zeer slecht beleid heeft gevoerd.

Uitgangspunt “Ons uitgangspunt in 2000, was wat de regering-Wijdenbosch had achtergelaten. Wij hebben niet geklaagd maar hard gewerkt om positieve resultaten te bereiken. De regering moet verantwoordelijkheid nemen en doen wat ze het volk beloofd heeft. Dat is het land naar grotere hoogten brengen. Het vertrekpunt is wat de regering Venetiaan-Sardjoe heeft achtergelaten”, zegt Tjin-A-Tsoi.

Jogi vindt het aangekondigde woningbouwplan van de regering populistisch. De president heeft aangegeven dat er dit jaar 2000 volkswoningen gebouwd worden. De meeste komen in de districten Para, Brokopondo en Sipaliwini. “De president is niet bezig met het volk, maar richt zich op de tien zetels in het binnenland. Hebben de mensen in Nickerie Saramacca, Coronie en de andere districten dan geen huizen nodig”, zegt Jogi.

De VHP’er meent dat het bezuinigingsbeleid van de regering een waas is. Volgens hem wordt er juist verspild. Volgens Jogi is voor de inauguratie van Bouterse, de feesten die daarbij hoorden, zijn verjaardag en de feesten met kerst en oud- en nieuwjaar, meer dan SRD 10 miljoen besteed. “Het is de cultuur van de NDP om te verspillen en wanneer het straks fout gaat krijgen anderen de schuld”, betoogt Jogi.

Teveel ruzie Tjin-A-Tsoi merkt op dat er te veel ruzie in de coalitie is. “Als je zoveel plannen hebt, is er eenheid nodig onderling. Maatschappelijke rust is belangrijk. Als het onrustig is in de top, werkt dat door naar de samenleving”, benadrukt de parlementariër. “In elk geval kijk ik uit naar de resultaten”, zegt Tjin-A-Tsoi.

Jogi zegt dat de regering helemaal niet van plan is samen te werken met anders denkenden. “Alles wordt onder controle gebracht van de NDP, ook haar partners kunnen niets er aan doen. Departementen waar geen NDP-ministers zitten, worden uitgehold. Neem maar het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, daar zijn voor verschillende sectoren coördinatoren benoemd”, zegt Jogi.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

04-01-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics