Nickerie.Net, woensdag 05 januari 2011


Landbouwsector huiverig over eventuele vervanging Soerdjan bij Adron
Geplaatst: 05/01/2011

Nickerie -  Op de politiek rancuneuze tour van de NDP+ regering lijkt ook het succesvolle rijstonderzoeksinstituut Adron niet bepaard te blijven van politieke zuiveringen.  Binnen de landbouwsector in Nickerie gonst van de geruchten dat de regering druk bezig is om ook Adron-directeur Lekhram Soerdjan, die tevens VHP-parlementariër is van Nickerie, te vervangen. Landbouwer Boyke die circa 120 ha op verschillende locaties in Oost Nickerie beplant, zegt dit ook vernomen te hebben van collega-producenten. Hij had liever gezien dat de gouvernements take op diesel afgeschaft werd. De Adron-directeur die bijna dagelijks op televisie te zien is met zijn info-programma’s, is zeer populair en geliefd. Bij de laatste verkiezingen heeft hij de meeste stemmen gehaald in Nickerie. Ook de NDP-kandidaten konden niet tippen aan zijn populariteit. Padieproducent Kries van de Hamptoncourtpolder vindt dat wanneer Soerdjan als deskundige wordt weggehaald, er een grote verzwakking zal komen binnen Adron. ‘Soerdjan is na studie terug gekomen naar Nickerie om te helpen aan de opbouw van zijn geboortedistrict.’

Volgens producent Hoessein die duidelijk zegt geen NDP’er te zijn, moet de regering kader kweken dan hen een kopje kleiner te maken. Dit zal zeker ertoe leiden dat expertise zal wegtrekken. ‘Het weinige landbouwkader dat we hebben moet juist gekoesterd worden. Niet realiseren van de gedane beloftes zal zeker nadelig uitpakken voor de regering Bouterse-Ameerali’, aldus landbouwer Kries die 2011 met heel veel optimisme is gestart. De Adron-directeur was niet bereikbaar voor commentaar.

Recent heeft landbouwcoördinator Badrisein Sital,  Adron zelfs gecomplimenteerd als voorbeeldbedrijf. In de afgelopen decennium heeft Soerdjan samen met de vorige directeur Kartosowieto van Adron een zeer solide onderzoeksinstituut gemaakt, waarbij de agrariërs nu ook de vruchten van kunnen plukken. 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/DBS/ FOS Network

04-01-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics