Nickerie.Net, zondag 09 januari 2011


Ex-president Venetiaan: Ruim Euro 700 miljoen ligt er voor projecten

Paramaribo - NPS-voorzitter tevens ex-president en assembleelid, Ronald Venetiaan (archieffoto) Ex-president Ronald Venetiaan, tevens voorzitter van de NPS/parlementslid, zegt dat meer dan Euro 700 miljoen ligt om projecten uit te voeren. Daar heeft de Nieuw Front-regering voor gezorgd. Dit geld is beschikbaar, naast de monetaire reserve van vijf en een halve maand. Dit zei Venetiaan zondagmiddag in ABC's 'Welingelichte Kringen', onder leiding van Pearl Antonius.

Venetiaan zei dat een van de projecten is de rehabilitatie van de Johan Adolf Pengelluchthaven. Hij logenstraft hiermee dat minister Wonnie Boedhoe van FinanciŽn beweert dat zij de middelen heeft vrijgemaakt. Boedhoe zei vrijdag dat de regering de Euro 28.5 miljoen uit de begrotingsmiddelen zal ophoesten. Venetiaan merkte op dat een luchthaven niet commercieel kan draaien met "anderhalf vliegtuig dat per dag landt". Hij benadrukte dat andere voorzieningen daarvoor getroffen moeten worden, waartoe zijn regering al een aanzet had gegeven en contracten had getekend.

Venetiaan legde uit dat een lijst van projecten opgesteld is voor financiering uit 'deze pot'. Het gaat om de rentesubsidie voor woningbouw, de bouw van de dijken van Commewijne en Coronie, de rehabilitatie van de weg Meerzorg-Albina, het opzetten van een tweede studentencomplex op de universiteit en het aanleggen van een moderne atletiekbaan met kunststofgras. De ex-president vindt dat het volk eerlijk ingelicht moet worden over deze projecten. "De regering kan echt aan de slag, want er zijn middelen voor verschillende projecten", aldus Venetiaan.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

09-01-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics