Nickerie.Net, zondag 09 januari 2011


Nickerie noteert eerste verkeersdode in 2011

Nickerie - Bromfietser Harold Blom (59) is het eerste verkeersslachtoffer geworden in Nickerie in 2011. Het noodlot voltrok zich vrijdagavond omstreeks half twaalf aan de Mr. Ataoellahweg ter hoogte van rijstbedrijf Kromotono. Blom kwam op de verkeerde rijhelft terecht en botste op tegenligger Bholanath die ook op de bromfiets zat. Beide voertuigen raakten aanzienlijk beschadigd . Blom overleed ter plekke als gevolg van een hersenfractuur, waardoor hij doodbloedde.

Blom probeerde uit te wijken voor een verzakking van het wegdek. Hij was onderweg naar Wageningen, terwijl Bholanath richting Nieuw Nickerie reed. Bholanath werd per ambulance afgevoerd naar het Streek Ziekenhuis Nickerie en na behandeling heengezonden. De familie van Blom heeft verzocht geen obductie op het ontzielde lichaam te verrichten. Hulpofficier Ernst Pelswijk zegt dat dit verzoek eerst aan het parket voorgehouden moet worden, vr een besluit genomen kan worden.

Omstanders waren erg kwaad. Ze vinden dat de verzakkingen op de weg geleid hebben tot de dood van Blom. Een omstander zegt aan Starnieuws dat de overheid nalatig is en dat deze wegen regelmatig aangepakt moeten worden. Ze hopen dat de overheid in het vervolg wel werk van het onderhoud maakt, zodat er niet nog meer verkeerslachtoffers vallen. Met het ongeval van Blom komt de landelijke verkeersbarometer voor 2011 op twee.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

09-01-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics