Nickerie.Net, maandag 10 januari 2011


BEP-kernen Nickerie staan unaniem achter standpunt hoofdbestuur

Nickerie - Linus Diko hoeft niet te rekenen op de steun van Nickerie, wanneer de ledenvergadering zich uitspreekt over het royement van hem en Iwan Adjako. Alle elf kernen van de BEP in Nickerie staan unaniem achter de beslissing van de partij. Ze zijn het mee eens dat minister Linus Diko geroyeerd moet worden. In de eerste instantie hadden de kernen nog geen standpunt ingenomen. Nadat minister Celcius Waterberg van Volksgezondheid de groep in Nickerie toesprak over de perikelen binnen de partij, is er een besluit gevallen. Dit zegt Samuel Wens, voorzitter van het bestuur van BEP afdeling Nickerie.

Wens zegt dat Waterberg achtereenvolgens vertelde welke schade Diko en Iwan Adjako de partij toegebracht hebben met hun handelingen. “De kernen hadden al op 29 december van het afgelopen jaar hieromtrent vergaderd, maar konden toen geen standpunt innemen. Ze waren toen nog onvoldoende geďnformeerd, maar nu weten ze hoe zaken in elkaar zitten”, aldus Wens.

Van de elf kernen waren er tien op de vergadering aanwezig. De elfde kern heeft haar standpunt achteraf kenbaar gemaakt en ondersteunt het standpunt van de andere kernen. Wens benadrukt dat de kernen van Nickerie het besluit van het hoofdbestuur unaniem ondersteunen.

Diko wist van tevoren dat hij niet hoefde te rekenen op de steun van Nickerie. Hij weet dat Boven-Suriname, Brokopondo en delen van Wanica, Para en Marowijne achter hem en Adjako staan. De kern van Nickerie heeft ook geen wederhoor gepleegd. De ledenvergadering, die op 22 januari wordt gehouden, zal zich uitspreken over het besluit van het hoofdbestuur. Diko en Adjako zijn in beroep gegaan tegen het besluit tot royement.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/GFC

09-01-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics