Nickerie.Net, maandag 10 januari 2011


Zwarte lijst 'rookhoreca' in de maak

AMSTERDAM - Clean Air Nederland gaat een lijst publiceren van horecagelegenheden waar nog steeds gerookt wordt. De zwarte lijst wordt binnen enkele weken op de site van de belangenvereniging geplaatst.

Mensen kunnen op die website ook melding maken van cafés of restaurants waar gerookt wordt. Directeur van Clean Air Nederland Willem van den Oetelaar laat maandag weten dat hij door het publiceren van de lijst mensen wil informeren over plekken waar wordt gerookt.

Dat hij de controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) hiermee een handje helpt geeft hij grif toe. "Als zij het rookverbod willen handhaven kunnen zij de lijst raadplegen."

Versoepeld

Onlangs maakte de VWA bekend dat in ruim de helft van de kroegen en disco's weer wordt gerookt. Het nieuwe kabinet heeft het rookverbod voor kleine cafés zonder personeel versoepeld.

Daar mag weer worden gerookt. Voorwaarde is dat het café kleiner is dan zeventig vierkante meter. Ook moet de horecagelegenheid vrijwel uitsluitend gericht zijn op het verstrekken van alcoholhoudende dranken.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/Nu

10-01-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics