Nickerie.Net, woensdag 12 januari 2011


KLM en SLM voeren strijd op Vakantiebeurs

Eric Mahabier, 12/01/2011

UTRECHT - Zowel de SLM als de KLM laat niets aan het toeval over om personen die naar Suriname willen reizen, voor zich te winnen. Op de vakantiebeurs in Utrecht stunten beide vliegmaatschappijen met ticketprijzen en speciale acties op de route Amsterdam-Paramaribo vice versa om in de gunst van touroperators en reizigers te komen.De KLM biedt voor een retourtje een actietarief aan van 599 euro, terwijl de SLM een ticketactie heeft van twee betalen en drie halen. De competitiestrijd is voelbaar. De interesse voor de stands van beide maatschappijen is redelijk goed. Minister van Transport, Communicatie en Toerisme, Falisi Pinas, is speciaal voor de beurs afgereisd naar Nederland.

Hij volgt de competitiestrijd met enthousiasme: “De reiziger kiest uiteindelijk voor de kwaliteit en de prijs. Die competitie zal ook betekenen dat er veel meer toeristen naar Suriname zullen gaan", reageert hij tegenover dWT. Pinas die dinsdag bij de opening van de vakantiebeurs aanwezig was, zei onder de indruk te zijn van de wijze waarop 21 touroperators Suriname promoten. Hij gelooft dat de ticketcompetitie tussen beide luchtvaartmaatschappijen een extra dimensie toevoegen aan die promotie.

Op de eerste dag van de beurs bleek al dat de belangstelling voor Suriname als destinatieland bijzonder goed is. Dinsdag was de beurs toegankelijk voor touroperators en de media. Pinas heeft een ronde gemaakt door alle stands die Suriname in hun pakket hebben staan.

"Ik kan u zeggen dat de minister van TCT en ook de Surinaamse regering zeer positief gestemd zijn met wat we hier aan promotie zien", zegt de bewindsman aan de krant. Hij stelt dat de regering in partnerschap met eenieder een enorme push wil geven aan de toerismesector in Suriname. De minister heeft zelf achter enkele stands mogen staan om Nederlandse touroperators die op bezoek kwamen, te interesseren Suriname in hun destinatiepakket op te nemen.

De beurs duurt tot en met zondag. Enkele van de 21 Surinaamse bedrijven die participeren zijn de Mets, Le Grand Baldew, Stichting Toerisme Suriname, Hotel Torarica, Does Travel en Cadushi Tours en Overbridge River Ressort.-.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/dWT

12-01-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics