Nickerie.Net, donderdag 13 januari 2011


Dialyse patiŽnten Nickerie ernstig gedupeerd

PARAMARIBO Ė Dialyse patiŽnten die woonachtig zijn in Nickerie en over een dokterskaart beschikken van het ministerie van Sociale Zaken, (SoZa), worden gedupeerd omdat zij niet in hun woonplaats behandeld kunnen worden. Dit, omdat de overeenkomst tussen het ministerie en Brahma Nickerie nog niet is getekend.

Deze patiŽnten moeten nu naar Paramaribo voor behandeling en geven veel geld uit aan reis en/of verblijfkosten. Sinds kort heeft Nickerie een eigen dialyse centrum dat verbonden is aan het Streekziekenhuis Nickerie. PatiŽnten en doktoren in het rijstdistrict vinden het onbegrijpelijk dat deze kwestie niet is opgelost.

GFC sprak met dokter Manorath Doerga van het Streekziekenhuis Nickerie.

ďVoor mij is het onbegrijpelijk. We hebben eindelijk een eigen dialyse centrum en nu gebeurt dit. Maximaal 60 patiŽnten kunnen per dag behandeld worden. Er zijn 13 toestellen waarvan 11 operationeel zijn. Sociale Zaken betaalt hetzelfde bedrag als in Paramaribo. Ik weet niet waarom de overeenkomst tussen het ministerie en Brahma Nickerie nog niet is getekend. De mensen moeten nu kapitalen uitgeven aan transport en verblijf om in de stad behandeld te worden terwijl zij liever in hun eigen omgeving geholpen willen worden.Ē

SZF patiŽnten worden wel behandeld in Nickerie.

GFC probeerde de minister van SoZa, Alice Amafo, aan de lijn te krijgen maar vernam dat zij in een belangrijke bespreking zat en later terug zou bellen.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/GFC

13-01-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics