Nickerie.Net, zondag 16 januari 2011


Amerikaanse first lady krijgt geen vergoeding
Geplaatst: 15/01/2011

Paramaribo -  Wanneer de Amerikaanse president Barack Obama een ontmoeting heeft met wereldleiders, een diplomatieke diner heeft of voor schoolkinderen voorleest, werkt hij voor de natie en strijkt daarbij ook nog jaarlijks US$ 400.000 dollar op. Als Michelle Obama haar man vergezelt op dezelfde evenementen, krijgt ze geen kopercent. Ze doet het gewoon uit liefde. De first lady van Suriname, Ingrid Bouterse-Waldring, daarentegen krijgt een bedrag van ruim SRD 8.700 uitgekeerd. Dat heeft haar man, president Desi Bouterse, middels een presidentieel besluit vastgelegd. Maandelijks toucheert de Surinaamse first lady een schadeloosstelling gelijkgesteld aan die van een DNA-lid, uitgezonder de vervoerstoelage.

Ingrid Bouterse, schaamteloos nu als symbool van de graaicultuur, die momenteel heerst rond het privé kabinet van Desi Bouterse.

 Presidentsvrouwe Venetiaan kreeg normaal een salaris als hoofdambtenaar A van SRD 3.149,94. Ze was overgeplaatst van het Medisch Opvoedkundig Bureau (MOB). Bouterse gaat verder en besluit dat ook de vorige first lady, Liesbeth Venetiaan-Vanenburg, mag genieten van dit bedrag met terugwerkende kracht voor de periode 2005-2010. Inmiddels heeft mevrouw Venetiaan dit bedrag, groot circa SRD 500.000, geweigerd te accepteren.

Bestuurskundige August Boldewijn kan het zich niet herinneren dat er ooit een wetsbepaling of resolutie heeft bestaan die aangeeft dat er een vergoeding gekoppeld is aan de first lady. Zij is first lady omdat haar echtgenoot de president is van het land. Hij krijgt voldoende representatiekosten vergoed, een aparte vergoeding voor zijn echtgenote is beslist niet nodig. ‘Zij is first lady omdat zij getrouwd is met de president.’

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/DBS/FOS Network

15-01-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics