Nickerie.Net, zondag 16 januari 2011


Doebay op grootse wijze beŽdigd als dc Nickerie

Nickerie - Lakshmienarain Doebay is op grootse wijze zaterdagmiddag beŽdigd als districtscommissaris van Nickerie. Desi Bouterse, Robert Ameerali, ministers Linus Diko (Regionale Ontwikkeling), Ramon Abrahams (Openbare Werken), assembleeleden, veel genodigden en het volk van Nickerie waren er ook bij. Nu wordt er feest gevierd op het Brasaplein. Kries Ramkhelawan is vanuit Paramaribo overgekomen voor de muziek. Ook plaatselijke groepen treden op.

Lakshmienarain Doebay kwam op de fiets aan om beŽdigd te worden als districtscommissaris van Nickerie. (Foto: Wanita Ramnath)

Bas Ahmadali, oud-dc en directeur van het Decentralisatie Programma (DLGP), zegt aan RTV dat het een unicum is dat een dc in zijn eigen district wordt beŽdigd en geÔnstalleerd. Ook het protocol van overdracht vond eveneens in Nieuw-Nickerie plaats. De plechtigheden werden rechtstreeks uitgezonden door RTV en SBS Nickerie. De organisatie, onder leiding van dc Roline Samsoedin, heeft niets aan het toeval overgelaten. De commentatoren, gasten en het volk van Nickerie zijn tevreden met de wijze waarop Doebay is geÔnstalleerd.

Doebay kwam op de fiets naar het districts commissariaat, begeleid door de Bikers. Op deze manier werd Doebay uitgeleide gedaan door de Penitentiaire Ambtenaren in Nickerie, de laatste werkplaats van hem. Bouterse merkte op dat Doebay het protocol helemaal in de war geschopt heeft. "Hij is de enige die durft om de president te laten wachten", aldus Bouterse. Terwijl Doebay rondfietste, wachtte de regeringsdelegatie glimlachend op hem.

Doebay merkte na zijn installatie op dat mensen gezegd hebben dat hij geen titel heeft. "Ik heb wel een titel. Ik ben Nickeriandus", aldus Doebay. In navolging van Bouterse, die bij zijn installatie het had over 'de kleine Indiaanse jongen van Kaswinika', vertelde Doebay het verhaal van de 'kleine Hindostaanse jongen van de oostelijke polder'. Zijn ouders waren marktverkopers. Hij keek vaak vanuit de markt naar de overkant, waar het commissariaat is. "En vandaag ben ik het Brasaplein overgestoken. Arme mensen mogen ook dromen. Hun dromen worden ook werkelijkheid", aldus Doebay die zegt zich tot zijn laatste adem te zullen inzetten voor de vooruitgang van zijn district, Nickerie.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

15-01-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics