Nickerie.Net, woensdag 26 januari 2011


Tigri-gebied moet weer ingelijfd worden

Nickerie Volkspartij wilt herstel originele grenzen Nickerie
Geplaatst: 26/01/2011

Paramaribo -  De Nickerie Volkspartij (NVP) is aan het groeien. Dit zegt de politicoloog Kries Brindabenpanday. De NVP staat ervoor dat de oorspronkelijke grenzen van het district Nickerie in ere worden hersteld. De grenzen zijn op 1 januari 1985 per decreet gewijzigd. Dit heeft gemaakt dat Nickerie drastisch verkleind is van 64.610 km2 naar 5.363 km2.

Volgens NVP-secretaris Khalied Khodabaks is op deze manier de economische basis van Nickerie ernstig verkracht. Het district is op deze manier van de natuurlijke hulpbronnen beroofd. Nickerie werd gemaakt tot een uitsluitend agrarisch district met een monocultuur (rijst).

Het district herbergde vroeger het Bakhuysgebergte, de Kabaleborivier met haar hoge potentiŽle hydro-energie mogelijkheden, het Tigri-gebied, de Blanchemarievallen en het Boven Corantijngebied (goed voor bosbouw), die bij de wijziging in het nieuwe district Sipaliwini vielen.

De NVP eist dat via De Nationale Assemblee wetgeving wordt voorbereid om weer te geraken tot de oorspronkelijke grensverdeling. Dit is volgens de NVP door onder andere de Megacombinatie op diverse podia beloofd.

Danny Jibodh

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/DBS

26-01-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics