Nickerie.Net, dinsdag 25 januari 2011


WINgroep en stichting De Drie Ankers gaan samenwerken

Nickerie - De WINgroep uit Nickerie en de stichting De Drie Ankers uit Paramaribo gaan officieel samenwerken. De voorzitters van beide stichtingen A. Elias en Hans Hanenberg, tekenen daartoe vanmiddag in hotel Krasnapolsky een samenwerkingsovereenkomst.

Activiteiten tijdens de Internationale Dag voor Mensen met een beperking in het Zuster Dankerscentrum in Nickerie, eind vorig jaar. Het centrum werd opgezet met ondersteuning van de WINGroep.

Het werkterrein van beide organisaties komt voor een aanzienlijk deel overeen. Stichting De Drie Ankers is in september 2007 opgericht en maakt zich sterk voor mensen uit minder kansrijke groepen van de Surinaamse samenleving. De activiteiten zijn erop gericht om deze groep zoveel mogelijk te laten deelnemen aan het ‘gewone leven’. Daarbij gaat het om volwassenen en kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, jongeren zonder opleiding, langdurig werklozen, (ex-)psychiatrische patiënten, vrouwen die onder de armoedegrens leven, (ex-)drugsverslaafden en anderen die zich om uiteenlopende redenen in een kwetsbare positie bevinden.

Ook de WINgroep (Welzijns Instituut Nickerie) zet zich in voor achterstandsgroepen. Zo werkt de WINgroep aan projecten voor jeugdhulpverlening, seniore burgers en kinderen met een beperking. Voor kinderen met verstandelijke beperking werd met hulp van de WINgroep de Zuster Dankerstichting in Nickerie opgericht.

Volgens een persbericht van De Drie Ankers hebben beide organisaties het afgelopen jaar al “vruchtbaar samengewerkt om te komen tot een passend antwoord voor mensen met een beperking”. De inzet was daarbij om de inzetbaarheid van mensen met een lichamelijke, verstandelijke en/of sociale achterstand op de arbeidsmarkt te vergroten. De twee organisaties hechten sterk aan een goede samenwerking met de overheid en ngo’s (non governmental organisations).

Het doel van de samenwerking is het verder ontwikkelen van methodieken en het uitvoeren van projecten op het gebied van arbeid en scholing voor mensen met een beperking.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

24-01-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics