Nickerie.Net, woensdag 26 januari 2011


Minister Pinas gaf geen opdracht tot sluiting Casas

Paramaribo - Mjnister Falisie Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft geen opdracht gegeven om het kantoor van Casas (waakhond van de burgerluchtvaardienst) te sluiten. "Ik heb daartoe geen opdracht gegeven. Wij zijn aan het onderzoeken waarom het kantoor gesloten is", zegt Pinas desgevraagd aan NSS.

"Het staat niet in het vonnis dat Casas gesloten moet worden. Maar het personeel was vandaag niet aan het werk", zegt Pinas. De regering heeft directeur Vivian Hanenberg ontheven uit zijn functie. Met de waarneming is Etienne Fernandes belast. Hanenberg heeft met succes een rechtszaak aanhangig gemaakt. De rechter heeft bepaald dat de ontheffing onrechtmatig is.

"Mijn cliŽnt en ik zijn geweest naar het kantoor van Casas. Wij konden niet naar binnen. Het gaat om de burgerluchtvaart. Het gaat om de verantwoordelijkheid, want het is een serieuze aangelegenheid", aldus Stanley Marica, raadsman van Hanenberg. "Wij overwegen nieuwe stappen, want dit kan niet", betoogt Marica. Hij wijst erop dat het vonnis van de rechter moet worden uitgevoerd.

Op een persconferentie van de Raad van Ministers vanmorgen, zei minister Pinas op een vraag van een journalist op de hoogte te zijn van de sluiting van Casas. Meer informatie is toen niet verstrekt. De minister had alleen gehoord dat het kantoor dicht was. De sluiting is buiten de bewindsman om gegaan.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

26-01-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics