Nickerie.Net, woensdag 26 januari 2011


3 februari, Chinees Nieuwjaar, vrije dag

Paramaribo -  Donderdag 3 februari wordt dit jaar een nationale vrije dag. Dan vieren de Chinezen over de hele wereld het Chinees Nieuwjaar. Op 3 januari begint het jaar van het konijn. Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken zei vanochtend op een persconferentie dat de Raad van Ministers positief gereageerd heeft op een aanvraag van de Chinese gemeenschap.

Moestadja zei dat een heroriŽntatie zal komen op de nationale vrije dagen. Vooruitlopend hierop zal dit jaar Chinees Nieuwjaar alvast gelijk gesteld worden met de zondag. Chinees Nieuwjaar wordt elk jaar groots gevierd in Suriname door de verschillende Chinese verenigingen.

Volgens de bewindsman zal ook een besluit worden genomen over 25 februari. In 1980 werd een staatsgreep gepleegd. Deze dag was jarenlang een nationale vrije dag. De Front-regering heeft deze nationale vrije dag teruggedraaid. Het is te verwachten dat deze dag weer met de zondag gelijk gesteld zal worden. Er is ook een aanvraag voor viering van de dag der Javanisten.

De officiŽle vrije dagen zijn nu gekomen op 15:

Nieuwjaarsdag,

Chinees Nieuwjaar, Phagwa,

Ied Ul Fitre,

Goede Vrijdag,

Tweede Pasen,

Dag van de Arbeid,

Emancipatiedag 1 juli,

Dag der Inheemsen,

Dag van de Marrons,

Divali,

Ied Ul Adha,

Onafhankelijkheidsdag,

Twee Kerstdagen

Sinds het aantreden van deze regering zijn er vier vrije dagen bijgekomen: Dag der Marrons, Divali, Ied Ul Adha en Chinees Nieuwjaar.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

26-01-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics