Nickerie.Net, woensdag 26 januari 2011


Regeringcriticus Naipal krijgt steunbetuigingen uit verschillende landen

PARAMARIBO- Regeringscriticus Idriso Naipal heeft afgelopen week veel steunbetuigingen gehad nadat een bericht op GFC verscheen waarin melding werd gemaakt van bedreigingen aan zijn adres. Naipal werd vorige week via FaceBook bedreigd door een persoon die kennelijk moeite heeft met zijn kritische ingezonden stukken. De politiekcommentator heeft zich de laatste maanden op kritische wijze uitgelaten over de handelwijze van de huidige Surinaamse regering.

Aan onze redactie wordt telefonisch en ook via mail door Naipal verteld dat hij ruim 600 steunbetuigingen heeft mogen ontvangen. Ook een lid van de Nederlandse tweede kamer heeft gereageerd evenals juristen en andere notabelen.

“Vermeldenswaard is dat door het artikel op GFC, betreffende de bedreiging, ik meer dan 600 attenties uit verschillende landen heb ontvangen”, zegt Naipal. “Ik was tot 4 uur in de ochtend bezig om deze personen stuk voor stuk te bedanken. Zelfs een zeer bekend lid van de Nederlandse tweede kamer heeft gereageerd. Verder heb ik ook uit andere landen, bijvoorbeeld uit Spanje, warme attenties mogen ontvangen.”

De criticus verklaart ondanks de dreigementen gewoon door te gaan met het schrijven van stukken waarin hij, naar zijn zeggen, zaken die krom zijn aan de kaak stelt.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/GFC

26-01-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics