Nickerie.Net, donderdag 27 januari 2011


Corantijnbrug zal lopen over Papagaaien Eiland

Nickerie -  De brug over de Corantijnrivier die Suriname en Guyana met elkaar zal verbinden, wordt een feit. Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken bracht samen met toppers van Ballast Nedam, die aangetrokken is voor de bouw van de brug, woensdag een oriŽntatiebezoek aan South Drain.

Papegaaien Eiland, in de Corantijnrivier, bekeken vanuit de zijde van Suriname

Het doel van dit bezoek was om de locatie te bezichtigen waar de de oeververbinding tussen Suriname en Guyana zal komen worden gebouwd. De exacte locatie is nog niet bekendgemaakt. Er wordt nog onderhandeld over de plek waar de brug zal komen.

De bewindsman merkt op dat de brug vanuit het vaste land van Southdrain zal lopen naar het Papegaaien Eiland in de Corantijnrivier. Vanuit dit eiland zal de brug verder gebouwd worden naar het vasteland aan de Guyanese zijde. Eerder had de OW- bewindvoerder aangegeven, dat Guyana 40 procent van de kosten voor zijn rekening zal nemen.

De overheid wil de overeenkomsten medio 2011 tekenen. De brug zal binnen drie jaren gebouwd worden. Ballast Nedam moet een studie over het ontwerp, de bouw en de financiering van de brug maken. Eerder bouwde Ballast Nedam de brug over de Coppenamerivier en de 'Jules Albert Wijdenboschbrug' over de Surinamerivier.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

27-01-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics