Nickerie.Net, donderdag 27 januari 2011


Gerard Brunings adviseert sluiting Casas-kantoor

Paramoribo -  Gerard Brunings, belast met de ordening van de luchtvaartsector, adviseerde waarnemend directeur Etienne Fernandes om het kantoor van Casas (de burger luchtvaartdienst) te sluiten woensdag. Hierdoor kon Vivian Hanenberg, die ontheven is door de regering, het gebouw niet binnentreden. Hanenberg en zijn raadsman, Stanley Marica, kwamen voor gesloten deuren te staan.

Gerard Brunings is door de regering belast met de ordening van de luchtvaartsector. Hij is ook president-commissaris van de SLM.

Minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme reageerde verrast op de sluiting. Hij had daartoe geen opdracht gegeven en was van te voren niet op de hoogte hiervan. Hij zei aan Starnieuws geen opdracht tot sluiting van Casas te hebben gegeven. Hij zou natrekken waarom het gebouw gesloten was.

Brunings zegt desgevraagd aan Starnieuws dat volgens een missive van de Raad van Ministers alle overheidsbedrijven onder toezicht vallen van de vicepresident. Op grond van dit besluit was het niet nodig om de minister van TCT in te lichten. Donderdag zal het kantoor van Casas normaal open zijn. "Maar Vivian Hanenberg heeft daar niks te zoeken, want hij is formeel door de Raad van Ministers ontheven uit zijn functie", aldus Brunings.

Hij merkt op dat president Desi Bouterse op 13 januari officieel meegedeeld heeft aan de Casas dat Hanenberg uit zijn functie is ontheven. Per 12 januari is Fernandes belast met de waarneming. Hij heeft Hanenberg per e-mail te kennen gegeven zich niet in het gebouw te begeven, zonder zijn uitdrukkelijke toestemming. "Hanenberg kan komen als hij wil werken, wij hebben tjappen en harken genoeg, dan mag hij het terrein schoonmaken", zegt Brunings.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

27-01-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics