Nickerie.Net, zondag 30 januari 2011


Hoe lang het volk zich verder manipuleren door Bouterse /Ammerali

Bouterse/Ameerali is nauwelijks zes maanden aan de macht en ze doet ons geloven dat de status van de overheidsfinanciŽn dramatisch slecht is. Waarom geloven veel mensen alles, wat president Bouterse ons voorspiegelt? Mensen moeten echt hun ogen open doen en inzien waarmee de regering bezig is. Het volk wordt enorm gemanipuleerd, maar zijn vriendenclub wordt steeds bevoordeeld met vorstelijke salarissen. Middels listigheden probeert de regering een spookbeeld van de financiŽle situatie op te roepen, en het volk wordt op deze manier angst aangejaagd.

Het kan zijn dat de overheid nu een beetje krap bij kas zit, dit had je ook tijdens de Frontregering. Dat de huidige regering nu een beetje krap bij kas zit, is te wijten aan de ongebreidelde uitgavendrift van dit kabinet, de overheid moet af van haar geldzucht en spilzucht. De spilzieke regering moet eerst in haar eigen kring bezuinigen en dan bij het volk aankloppen. Het volk moet zich niet laten pakken door de bedrieglijke argumentatie van de overheid dat er geen geld is, als er werkelijk geen geld was zou de Fiso II nooit worden uitbetaald. In dit geval zou de overheid heftig tegen stribbelen, maar na een paar dagen onderhandelen werd Fiso II netjes uitbetaald.

Vanwaar haalde de overheid plotseling geld vandaan om Fiso II uit te betalen, had Gilmore Hoefdraad zijn toverstok gebruikt om het geld op tafel te leggen? Om het volk af te straffen is hij direct gekomen met het absurde Structureel Verbeteringsprogramma, het een is meedogenloze daad van de regering.

We kennen nu allemaal de gevolgen van die verhogingen, voorlopig kunnen wij als volk niets doen, omdat wij als volk te laf zijn om Bouterse de spiegel voor te houden. In het parlement gaat men ook niet veel bereiken, want de parlementsvoorzitter gaat niet toestaan dat er veel kritiek geleverd wordt door de oppositie. De parlementsvoorzitter gaat de president altijd in bescherming nemen, die zijn immers twee handen op ťťn buik.

In een tijdbestek van 6 maanden zijn er miljoenen over de balk gesmeten voor feestjes en snoepreisjes naar onze buurlanden en tot in het verre oosten van de aardbol. Een kist van de SLM wordt ingezet om een handjevol mensen te vervoeren naar BraziliŽ, terwijl honderden passagiers hun bestemmingen niet konden bereiken. Ook de vele vorstelijke salarissen van de leden van het kabinet van de president, en als dat niet genoeg was, werden de kabinetsleden ook verwend met een extra toelage van 50% op hun salarissen.

Tijdens de verkiezingen had hij beloofd, dat als hij aan de macht zou komen, de salarissen van de ministers ingekort zouden worden. Als ik me niet vergis zijn de salarissen van de RVM en DNA leden bijna verdubbeld, van de president wordt ongeveer Srd.45.000 en de gemiddelde loontrekkers hebben tussen de SRD 100 en 200 gekregen.

Om de spilzucht verder te kunnen voortzetten wordt de samenleving op een barbaarse manier opgezadeld met absurde verhogingen, waardoor meer geld kan vloeien in de kas van de overheid zodat de haviken flink kunnen graaien in de pot. De machthebbers lijken wel op hongerige haaien die regelrecht afstormen op hun prooi ĒCBVSĒ om hun honger te kunnen stillen.

Dit tafereel hadden we al in de periode 1996-2000 ondervonden, het is genoegzaam bekend wat er toen bij CBVS was gebeurd, ik hoef niet meer in herhaling te treden. Velen hadden deze regering het voordeel van de twijfel gegeven, ik nooit, want ik heb vaker gezegd dat een regering met NDP signatuur altijd lijdt aan spilzucht geldzucht. Door het slechte financieel beleid van de overheid is de samenleving in een economisch turbulente tijd beland.

Deze situatie brengt ons tot de kernvraag, die naar het oordeel van het volk op korte termijn dient te worden beantwoord: hoe groot is de kans dat we werkelijk een gouden toekomst tegemoet gaan. De vicepresident pretendeert dat we een gouden toekomst tegemoet gaan. Vicepresident, u moet uw gouden toekomst onderbouwen met een cijfermatig plan, het volk heeft geen boodschap aan uw mooie woorden, trouwens uw communicatief beleid is nul komma nul.

U moest eerst met een gedegen plan gekomen zijn om die verhogingen te rechtvaardigen, u moest geen ad hoc beslissingen nemen. Michael Miskin presenteerde onlangs een lijst met daarin de bedragen die de overheid maandelijks aan lonen moet uitbetalen. Ik hecht geen enkele waarde aan zijn boodschap, omdat hij 2 petten opzet, eentje van CLO en die andere van de minister. Zowel Miskin als Hooghart hebben de vakbonden verraden om het grote geld, zulke mensen noem ik hypocrieten en opportunisten.

Laat minster Wonny Bhoedhoe een lijst produceren met de maandelijkse lonen van de ambtenaren. In navolging van Jenny Simons. Gaat docent Gimore Hoefdraad ook sessies verzorgen aan de mediawerkers? Volgens Hoefdraad worden de sessies gehouden om mediawerkers economische begrippen bij te brengen. Wat gaan de goede journalisten opsteken als er sessies van een half uur worden gehouden, wie houdt wie voor de gek? Wij moeten niet van de journalisten verwachten dat ze het volk op een eenvoudige wijze economische begrippen kunnen bijbrengen.

Meneer Gimore u moet uw taak niet op schouders van de journalisten leggen, die taak is weggelegd voor de Centrale Bank van Suriname. Dus u moet niet van de journalisten verwachten dat zij het werk voor u gaan doen, u moet uw tijd erin stoppen en communiceren met het volk.

Economen als Winston Caldeira, Richard Kalloe, Winston Wirth en Wonny Bhoedoe begrijpen zelf niet veel onderstaande economische begrippen: Interval meetniveau, Depreciatie, Invoerelasticiteit, Interne kostenefficiŽntie, Interchange agreement, Nomogram, Nutsinterdependentie, Decisiemode. Meneer Hoefdraad, de meeste huisvrouwen zijn betere economen dan de economen die als adviseurs zitten in de vriendenclub, zij weten precies hoe ze hun huishoudens moeten draaien.

En de ďsuper economenĒ met hun vorstelijke salarissen kunnen niet eens het huishoudens van de overheid monitoren. Ik ben geen econoom, maar via internet heb ik een paar willekeurige economische begrippen gepikt. Kritiek is meer bedoeld om het wanbeleid te corrigeren, maar vaker ziet men kritiek als vijandig. Ik hoop niet dat ik weer wordt bedreigd, als een lezer vindt dat ik onwaarheden heb neergepend, en mij dat kan bewijzen, bied ik graag mijn excuses aan.

Tot slot, president Desi Bouterse weet bliksemsgoed dat zijn populariteit tanende is, net als van president Obama van de USA. Ik heb een gevoel dat hij op 25 februari enkele van die verhogingen terug zal draaien, al is het om zijn populariteit een beetje op te vijzelen. Zoín strategie had hij meerdere keren toegepast tijdens de revolutie periode, en de harde kern van de NDP zal dan schreeuwen: We want Bouta, We want Bouta, We want Bouta.

Naipal A.I

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

29-01-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics