Nickerie.Net, maandag 31 januari 2011


Krishnadath: Fiso is niet de boosdoener

Paramaribo - John Krishnadath, directeur van het onderzoeksinstituut IDOS, zei tijdens een presentatie voor het bedrijfsleven in Commewijne dat Fiso onterecht gebruikt wordt als boosdoener door de regering om extra geld te af te romen uit de samenleving. De regering heeft gezegd dat Fiso2 tussen de SRD 10 en SRD 20 miljoen per maand kost. Rekening houden met vakantiegeld is maximaal 13 x SRD 20 = SRD 260 miljoen bruto extra nodig voor het uitbetalen van Fiso 2.

In januari is SRD 11.3 miljoen extra uitbetaald aan salarissen van ambtenaren. Dit bedrag zal volgens minister Wonnie Boedhoe van FinanciŽn in februari toenemen omdat de parastatale instellingen nog niet uitbetaald zijn in januari. Ook de periodieke verhoging wordt in februari uitbetaald.

Krishnadath wijst erop dat elke maand ook flinke inhoudingen worden gepleegd. Aan belasting wordt 20 tot 30% ingehouden. Daarnaast vloeit 4% algemene ouderdoms voorziening, 10% pensioenpremie en 4% premie voor Staatsziekenfonds terug naar de staatskas. Op een persconferentie van de Raad van Ministers de vorige week, zei minister Boedhoe dat ongeveer 33% ingehouden wordt.

"De conclusie is dat de nettokosten van Fiso 2 liggen tussen de SRD 10 en 12 miljoen. Dit komt neer op maximaal SRD 156 miljoen per jaar. Onder het mom van Fiso klopt de regering ruim SRD 200 miljoen extra uit de zakken van de bevolking", aldus Krishnadath.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

31-01-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics