Nickerie.Net, dinsdag 01 februari 2011


Nickerie krijgt eerste trainings- en resource centrum voor NGO’s

Nickerie - In Nickerie wordt vandaag het eerste NGO training- en resourcecentrum van Suriname geopend. De opening wordt verricht door districtscommissaris Laksmienarain Doebay. Aansluitend staat een dialoog tussen de dc, vertegenwoordigers van de lokale overheid en NGO’s op het programma. Het thema van deze bijeenkomst is de rol van de NGO-sector bij het stimuleren van burgerparticipatie in Nickerie.

Het trainingscentrum is voortgekomen uit het Suriname NGO Institutional Strengthening Programme (SNIS). Dit programma wordt gecoördineerd door de Surinaamse overheid en medegefinancierd door de Europese Unie. Dit staat in een persbericht dat vandaag namens het SNIS Programme is verstuurd.

De functie van het nieuwe centrum is om lokale NGO's (non governmental organisations) te faciliteren. Medewerkers van NGO’s kunnen in de verschillende zaaltjes terecht voor workshops, cursussen en vergaderingen maar ook voor praktische zaken als internet of kopieerwerk.

In de eerste en tweede week van februari krijgen landelijke medewerkers die betrokken zijn bij een NGO een training projectmatig werken in het nieuwe centrum. Het is de bedoeling dat medewerkers van NGO’s van de districten Nickerie, Coronie en Saramacca daarna regelmatig trainingen volgen in het SNIS NGO Training en Resource Center. Daarnaast worden landelijke NGO’s op deze locatie gecoacht op het gebied van capaciteitsversterking en organisatieontwikkeling.

Met deze activiteiten levert het SNIS programma "een significante bijdrage aan de ontwikkeling, herkenbaarheid en het structureren van de NGO-sector in de Suriname. Het meest concrete resultaat van het programma is de NGO database. Het uiteindelijke doel van alle inspanningen is om een gerichte bijdrage te leveren aan de bestrijding van armoede en alle andere daaraan gerelateerde issues", zo schrijft het SNIS.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

01-02-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics