Nickerie.Net, woensdag 02 februari 2011


Venetiaan: "SVP is goed voorbereide overval "

Paramaribo - De recente economische maatregelen zijn "een goed voorbereide aanval op het volk en de economie van het land, bedrijven, gezinnen en de individuele burger". Dat zei parlementariŽr en ex-president Ronald Venetiaan (NPS) vandaag in het parlement.

Ronald Venetiaan, vandaag in de Assemblee. "Lege overheidskas is mythe"

De voorbereiding is volgens Venetiaan begonnen met het aantrekken van de IMF-functionaris Gilmore Hoefdraad als governor van de Centrale Bank van Suriname. Venetiaan zegt dat hiermee een ingang is gemaakt voor het Internationaal Monetair Fonds om het monetaire en budgettaire beleid van Suriname over te nemen en naar de inzichten van het fonds in te richten. Venetiaan zei dit tijdens de openbare vergadering van de Nationale Assemblee, die debatteert over de genomen maatregelen van de regering. Het debat duurt nog voort. ďWat ons volk overkomt, is een rauw programma, waarin de ouderwetse modellen van de door rijke landen bedachte schoktherapie voor economieŽn van de Derde Wereld, samenvloeien met het geloof van het Bouterse-regime in het sturen van desastreuze schokgolven over het Surinaamse volkĒ, zei Venetiaan.

Volgens hem is het uitschakelen van sleutelfiguren en het vernietigen van hun imago de volgende stap geweest. Daarna kwam het zwartmaken van het positieve monetair-financieel beleid van de regering Venetiaan. Deze poging tot het desavoueren van het vorige kabinet moest de weg plaveien voor "de mythe van de problematiek van een lege kas". ďDe poging tot vernietiging van het imago van het vorig kabinet, is mislukt en is geŽindigd in grote schade aan de geloofwaardigheid van minister Wonnie Boedhoe, de huidige minister van FinanciŽn, door haar pogingen te ontkennen dat ook zij geleend heeft boven het obligoplafond. De mythe van de problematiek van de lege kas werd toch als volgende stap gelanceerd, gelijk met de mythe dat wij het voor de eerste keer moeten doen zonder de verdragsmiddelen van 1975. "Deze laatste stap in een nieuwe fase, waarin de structurele bemoeienis van Nederland met ons land wordt teruggedrongen, zou door de regering toegejuicht moeten worden en haar inspireren te demonstreren dat wij het zonder die verdragsmiddelen kunnen. Er zijn overigens nog legio activiteiten die in deze fase van beŽindiging, worden afgerond of zelfs nog moeten worden opgestartĒ, aldus Venetiaan.

Venetiaan zegt dat de Ďonziní van de lege overheidskas wordt gelogenstraft, door de werkelijkheid dat er bij de overheid een dynamische stroom is van verplichtingen en een eveneens dynamische stroom van inkomsten. De minister van FinanciŽn heeft de strategie toegepast om haar coalitiegenoten en de gemeenschap voor te houden dat zij geconfronteerd is met een berg aan schulden, zonder dat zij daarbij ook inzicht verschafte over de inkomsten die zij mocht verwachten. Venetiaan stelde tal van vragen aan de regering waaruit het financieel beleid van de regering duidelijk moet worden. Hij beŽindigde door te stellen dat de regering jong en oud, rijk en arm, de zieken en de behoeftigen aan het uitpersen is, om haar eigen kas te versterken, kennelijk voor meer dan haar verplichtingen nu vereisen.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

29-01-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics