Nickerie.Net, vrijdag 04 februari 2011


NPS’er Small adviseur dc Doebay op gebeid van Waterschappen

Beta Debidien, 04/02/2011

NIEUW-NICKERIE - Richenel Small, directeur van het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijnproject (OW MCP) tevens voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS) afdeling Nickerie is per 1 februari 2011 aangesteld als adviseur van districtscommissaris (dc) Laksmienarain Doebay.

Small heeft deze mededeling gisteren schriftelijk ontvangen van de directeur van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO). Vanwege zijn ervaring wordt hij gevraagd de burgervader te assisteren in zijn werk op het gebied van waterschappen.

dWTfoto/Beta Debidien NPS’er Richenel Small die per 1 februari aangesteld als adviseur van dc Doebay van Nickerie.-.

Small reageert geschokt en vond het nodig contact te maken met de dc. Hij heeft eerder wel een onderhoud gehad met minister Linus Diko van RO, waarbij de bewindsman alle ondersteuning had toegezegd. Bij dat gesprek werd duidelijk dat hij de minister van de nodige adviezen zou voorzien, “en als nu wordt opgeroepen om de dc te gaan ondersteunen, dan is dat niet conform wat wij hadden afgesproken.

Op zich geen probleem en zal ik de job ook aanvaarden”. Small is bereid dc Doebay de nodige ondersteuning te geven in welke vorm dan ook, maar zegt het werk als directeur van het OW MCP te zullen blijven uitoefenen. Hij denkt niet dat het werk in gedrang komt, omdat zijn organisatie onlangs ook onder de paraplu van RO is gebracht.

“Ik ben ook geen voorstander om het werk achter een bureau te doen, maar trek meer het veld in om inzicht te hebben van zaken die zich afspelen vooral in de landbouwsector, want wij van het OW MCP zijn hoofdverantwoordelijk voor de watervoorziening van de rijstarealen aan de linkeroever van de Nickerierivier”.

Ondertussen heeft de NDP-afdeling Nickerie zich in een vergadering tegen de benoeming van Small uitgesproken. Die willen liever iemand uit de eigen gelederen als adviseur van de burgervader.-.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/dWT

04-02-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics