Nickerie.Net, vrijdag 04 februari 2011


Nickerie viert al vijf jaren World Wetlands Day
Geplaatst: 04/02/2011

Nickerie -  In Nickerie is voor het vijfde achtereenvolgende jaar World Wetlands Day gevierd. Speciaal voor deze lustrumviering hebben organisaties die de waterlanden koesteren, tal van activiteiten ontplooid op het Solom-complex te Longmay. Met de slogan ‘Bossen voor behoud van waterrijke gebieden”, is het Bigipan Muma-gebied met zijn bijzondere flora en fauna voor het voetlicht geplaatst.

Hoofd van de afdeling Natuurbeheer, Claudine Sakimin, zegt dat dit stuk natuurgebied heel erg belangrijk is als het gaat om de producten en diensten die hieruit voortvloeien. Het is volgens Claudine Sakimin dan ook van belang even stil te staan en te kijken in welke staat dit gebied verkeert. Suriname is ‘s wereld zesde land met de grootste zoetwatervoorraad. Sakimin benadrukte dat steun vanuit de gemeenschap nodig is en dat Suriname dat al jaren een goede reputatie heeft van goed wetlandbeheer, dit kan blijven continueren.

Burgervader Laksminarain Doebay betitelde het Bigipan-gebied als een juweel van Nickerie. Het is een grote trekpleister voor ecotoeristen. De burgervader deed een beroep op de jongeren om veel kennis van wetlands op te doen en samen ervoor te waken dat deze gebieden verloren gaan. Gekoppeld aan de lustrumviering was er ook een mini-expo en heeft Stichting Solom een eigen informatiecentrum in gebruik genomen.

Danny Jibodh

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/DBS

04-02-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics