Nickerie.Net, donderdag 10 februari 2011


Sharmila  Mansaram: “President lijkt gefrustreerd”

Geplaatst: 09/02/2011

Paramaribo -  “De president lijkt wel gefrustreerd te zijn door de gang van zaken in zijn kabinet. Hij voelt zich niet zo goed gewaardeerd door degenen met wie hij allerlei overeenkomsten heeft gesloten om het land over te nemen.” Hiermede reageert ex-parlementariër Sharmila Kalidien –Mansaram op de felle uithaal van president Desi Bouterse in het Inheemse dorp Redi Doti. Tijdens een bijeenkomst te Redi Doti heeft de president zich heel fel uitgelaten tegen kapitein Ricardo Pane, toen die de gevoelens van de miskende Inheemsen vertolkte naar het staatshoofd.

‘Bouterse is nu aan de macht en een ieder verwacht iets van hem.’ Mansaram wil de president adviseren om het rustig aan te doen, ‘omdat dit slechts het begin is’. ‘Het regeren in een democratisch bestel maakt hij voor het eerst mee. Wat hij altijd heeft gedaan, is als een dictator optreden.’ Mansaram adviseert het staatshoofd om oor te hebben voor alle kritiek die er is.

Een veelgehoorde klacht over de vorige regering is dat zij niet goed met het volk communiceerde. ‘De NDP was in de voorhoede wat dat betreft.’ Deze partij zit in het machtscentrum met een meerderheid in De Nationale Assemblee en kan naar zeggen van Mansaram elk beleid uitvoeren. ‘Maar de wijze waarop deze president het volk probeert uit te knijpen’, baart de gewezen parlementariër zorgen. ‘Het kan niet op deze wijze verder en men moet nagaan hoe een antwoord hierop te formuleren.’ Volgens de politica mag de president nog heel veel verwachten als hij met dit beleid verder gaat.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/DBS

10-02-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics