Nickerie.Net, vrijdag 11 februari 2011


Solom informatiecentrum moet ecotoerisme in Nickerie bevorderen
 

De Stichting Ontwikkeling Longmay en Omgeving (Solom) heeft haar informatiecentrum ‘Solom Tourist Information Centre’ in Longmay in gebruik genomen. Het doel van dit centrum is om studenten, toeristen en belangstellenden informatie en diensten over Nickerie aan te bieden in de vorm van pakketten. Daarnaast moet dit centrum een handje helpen om het ecotoerisme te bevorderen. Solom was al een paar jaren bezig om dit centrum te verwezenlijken.

Informatiecentrum Solom in Nickerie

Voorzitter van Solom, Henry Karijokromo, zegt dat dit centrum een belangrijke rol zal spelen bij het ecotoerisme naar het Bigipangebied. Het informatiecentrum beschikt ook tal van informatie om toeristen en studenten wegwijs te maken. Daarnaast werkt de stichting aan de ontwikkeling van de plaatselijke gemeenschap en de omgeving Longmay. Karijokromo denkt aan de World Wetlands Day en zegt dat het belangrijk is dat waterrijke gebieden gekoesterd worden. Hiervoor is juiste informatie nodig. Daarom zal het informatiecentrum voorzien worden van dossiers over waterrijke gebieden en ecotoerisme.

De voorzitter benadrukt dat de WWF Guianas een belangrijke bijdrage heeft geleverd bij de totstandkoming van dit centrum. Vanuit dit centrum zal ook het behoud van ecotoerisme bevorderd worden. Karijokromo merkt op dat de jongeren ook betrokken zullen worden in dit geheel. Via hen zal de informatie de verschillende doelgroepen binnen de samenleving bereiken.

(Wanita Ramnath)

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

11-02-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics