Nickerie.Net, dinsdag 15 februari 2011


Imeao-Nickerie ontvangt Excellent Award

Beta Debidien, 12/02/2011

NIEUW NICKERIE - “Goed onderwijs vormt de basis voor een gezonde ontwikkeling van elk land. Wij hebben ook behoefte aan geschoolde mensen in Suriname om de ontwikkeling ter hand te nemen.” Dat zei Jim Bussaid, algemeen directeur van Hakrinbank, gisteren bij de uitreiking van de Excellent Award aan het Imeao in Nickerie. Die kwam daarnaast ook in aanmerking voor een computer en een bijbehorende printer.

Volgens de bankdirecteur heeft de onderwijsinstelling het afgelopend schooljaar met een slagingspercentage van 98 procent een buitengewone prestatie geleverd. Bussaid zegt dat zijn bank studenten stimuleert tot het leveren van excellente prestaties en zo fundamentele steun geeft aan de ontwikkeling van Suriname. Het is de eerste keer dat een onderwijsinstelling in Nickerie op VOS-niveau deze award heeft gewonnen. De voorgaande jaren gingen de awards naar scholen in en rond Paramaribo.

dWTfoto / Beta Debidien Jim Bussaid, algemeen directeur van de Hankrinbank, overhandigt symbolisch een printer aan Nirmalkoemar Badloe, directeur van de Imeao-Nickerie.-.

De bankier deed een beroep op de schoolleiding en de studenten om te blijven presteren, zodat de school eind van het jaar weer het beste slagingspercentage behaalt. Naast deze award stelt de Hankrinbank prijzen beschikbaar aan de Rotary, die ook excellentprogramma’s heeft voor de lagere scholen en scholen op VOJ-niveau. Niermalkoemar Badloe, directeur van het Imeao- Nickerie is zeer ingenomen met het gebaar van de bank. “Zij die gepresteerd en dit verdiend hebben, die zijn al weg van het schoolterrein, maar het is nu aan jullie weggelegd om te bewijzen dat we het niveau kunnen behouden en zelfs hoger gaan eindigen eind dan dit schooljaar”, hield Badloe de studenten voor. Namens de studenten en docenten sprak hij zijn hartgrondige dank uit aan de leiding van de bank. Want die computer “zal ons helpen om een veel beter resultaat neer te zetten”, aldus Badloe.-.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/dWT

14-02-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics